jueves, 6 de noviembre de 2008

ESCOLES FÀSIA UNA GRAN TASCA

La setmana passada vaig fer una visita institucional a l'Escola Fàsia de l'Eixample, ha estat un nova oportunitat per conèixer la realitat d'un centre que fa una feina extraordinària a mb nois i noies exclosos del sistema educatiu ordinari (cal recordar que el nostre sistema aposta "teoricament" per la inclusió educativa).
Fàsia és de les escoles que es troba en el punt de mira del pla de tancaments de centres d'educació especial a la nostra ciutat, segons els hi han dit es tracta que tancaran les escoles que no estiguin especialitzades en algun tipus de problemàtica concreta. Cal dir que els nens i nenes que tenen, han estat desviats per part dels centres que "en teoria" fan inclusió, l'administració preten tancar escoles especials i retornar els nois als centres des d'on ja van venir en situacions lamentables desdel punt de vista educatiu.
L'educació especial és imprescindible mentre el nostre sistema educatiu no destini els recursos necessaris per fer autentica inclusió educativa. La bona gent de Fàsia-Eixample treballa colze a colze amb els ceips del districte assessoran-los en temes d'atenció a la diversitat.
Es senten desatesos i menystinguts per part de les administracions, el districte no els considera a l'hora de fer el mapa educatiu de l'Eixample, no apareixen en els informes de matriculació, son uns oblidats, tot i la tasca que fan.
Tenen un projecte de treball amb centres ordinaris "Esola amiga" que no te cap tipis de subvenció de l'administració.
Com és possible que maltractem a entitats que fan una feina tant impresionant i imprescindible !!
http://www.xtec.es/esc-fasia-eixample/benvinguts.html

No hay comentarios: