martes, 18 de noviembre de 2008

AUTISME DAVANT DEL CREIXEMENT DE L'ATUR A LA CIUTAT

Avui he estat pressent a la comissió de promoció económica de l'Ajuntament de Barcelona d'on soc membre, he pogut assistir amb estupefacció a la presentació de l'informe sobre l'evolució de l'economia a Barcelona.

Estem en les pitjors dades d'ocupació desde l'any 1994, ens trobem a un 8,3% d'atur EPA (segons l'idescat) i un 7,9% (segons la regidoria de pomoció económica) i cap mesuira de contenció ni d'afrontament d'aquesta crisi, s'ho miren i ja està! Cada dia a la plaça de St. Jaume assitim a manifestacions cada cop mes sorolloses i frustrades de treballadors que lluiten per continuar sent-ho (Frigo, Nissan,...), la'tur s'enfila a 68.000 persones a la ciutat, es preveuen 16.000 aturats de nova incorporació aquest mes i la resposta de l'ajuntament es "s'ha augmentat la contractació a la ciutat, som l'unica ciutat d'Espanya que ho ha fet" i "s'ha crescut un 4,5 % l'ocupació en professions vinculades a les TIC".

Sembla insultant, fa unes setmanes el Govern municipal socialista-comunista "d'esquerres de debó" fa presentar una flamant mesura contra l'atur per formar en un any 16.000 persones i retornar-les al mercat laboral en "condicions" aquesta mesura es composa d'un seguit de capsules formatives de 3 hores per ensenyar a fer un CV, a afrontar una entrevista de feina,etc.. sense tenir en compte la preparació dels formadors que 24 hores abans d'aplicar-se la mesura no sabien com , de quina manera i que havien d'explicar als aturats que als que haurie de formar, clases de 25 - 30 persones de perfils diferents, realitats diferents i objectius diferents, un girigall indigne. Les polítiques actives d'ocupació es fan al segle XXI apostant per la intervenció individualitzada fugint del tractament destraler i a l'engros que BCN activa vol aplicar tot per fer-se la foto!

Tenim un problema d'atur que per desgràcia s'incrementarà els propers mesos, un ajuntament ha de proposar mesures que ajudin a amortir aquesta situació, no fer "campanyetes" ni proposar accions del segle XIX.

www.directe.cat/acn/latur-a-barcelona-sincrementa-en-3.000-persones-a-loctubre
www.pimec.es/index.php/mod.noticias/mem.detalle/relcategoria.1386/id.578/nopath.1
www.idescat.cat/treball/epa?tc=4&id=ib4044

No hay comentarios: