viernes, 9 de enero de 2015

LA REHABILITACIÓ DE L’ESCOLA RAMON LLULL

Tornem de les festes de Nadal i tota l’activitat social i laboral de la ciutat es torna a reactivar. Per això, m’agradaria destacar la reforma integral de l’Escola Ramon Llull, primer pel seu valor com a equipament educatiu i l’altre per la importància que té aquesta escola en la història de la nostra ciutat. Les obres de la primera fase, que van començar el passat 2014, es preveuen que finalitzin aquest mes de gener. En aquesta primera fase s’han rehabilitat les cobertes i les façanes de l’escola, que destaquen pel color i els esgrafiats. La intervenció ha costat 2,3 milions d'euros i ha durant uns 8 mesos molt intensos. Les fases següents se centraran en la recuperació dels interiors i en la millora i la tecnificació del centre.


 
L’Escola Ramon Llull forma part d’un grup d’equipaments escolars històrics dels anys 20 i 30. El grup escolar estava situat en un lloc limítrof de la ciutat, tocant a un seguit de fàbriques de l’època. L’Ajuntament de Barcelona d’aleshores va començar un projecte educatiu catalogant diferents equipaments escolars de béns locals importants, de tal manera que es gestionaven i dissenyaven amb una visió innovadora i moderna. L’escola Ramon Llull n’era un d’ells.

El grup de l'actual Escola Ramon Llull és obra de l'arquitecte Josep Goday, i precisament un dels seus néts, el també arquitecte Marc Cuixart Goday, és el responsable de la rehabilitació. Sota la seva direcció s'han recuperat les cobertes i les façanes, els estucs i els esgrafiats dels edificis. Aquests treballs ornamentals els va fer Josep Goday amb el senyor Canyelles.

Aquest projecte educatiu, innovador i modern,  que va centrar les polítiques socials dels ajuntaments dels anys 20 i 30 encara avui en dia segueix sent un referent per Unió i per l’educació pública de la ciutat.

No hay comentarios: