viernes, 16 de enero de 2015

LA FESTA MAJOR DE SANT ANTONI




La festa major de Sant Antoni, que comença demà dia 17 amb el pregó -tot i que avui ja s'inclouen actes a la programació- i finalitza el 25 de gener, rep l’any nou amb un ventall d’activitats que aporten música, tradició i gresca a tot el barri. Un barri que s’està transformant i millorant amb les obres de reurbanització del Paral·lel gairebé enllestides, la reforma de l’emblemàtic Mercat de Sant Antoni, que de ben segur que potenciarà el seu encant i singularitat, i la rehabilitació de l’antiga seu de l’ONCE, situada al carrer Calàbria núm. 66, que acollirà un espai per a entitats del barri i serveis de la ciutat. En aquest punt, m’agradaria destacar que estem desenvolupant un potent equipament de barri, districte i ciutat, amb una part important de l'espai cedit per l'activitat veïnal, social i educativa, basat en el pacte i el treball conjunt entre les entitats i l'Ajuntament, un bon exemple de d’implicació associativa i participació. A més, l'escola d'adults Pere calders es trasllada a aquest equipament.

I tornant a la festa major de Sant Antoni, enguany, la celebració adquireix un especial simbolisme, tenint en compte que dues escoles simbòliques del barri celebren el seu aniversari. D’una banda, l’Escola Pia de Sant Antoni, amb 200 anys d’antiguitat, serà la protagonista del pregó, que se celebrarà al migdia als Jardinets de l’Alguer. I de l’altra, els Salesians de Rocafort que l’any 2014 van estar reconeguts amb la medalla d’Honor de la ciutat pels seus 125 anys i presenten una exposició fotogràfica que explica la seva història.

Com cada any, la festa major de Sant Antoni té propostes engrescadores per a totes les edats i tots els públics. Hi haurà cercaviles, correfocs, havaneres, teatre, la trobada de col·leccionisme, mercat d'intercanvi, tallers, cinema mut, sopar solidari a l'Envelat i la cursa de Sant Antoni, la primera prova de l'any per als aficionats de l’atletisme i a les curses populars de Barcelona, entre altres actes.

A més, emmarcada en la festa major, dissabte dia 24, a les 11 hores, se celebrarà la cavalcada dels Tres Tombs per Sant Antoni Abat, una activitat que porta realitzant-se 190 anys. Inicialment es feia el tradicional recorregut dels tres tombs sobre un mateix circuit però actualment s’amplia la cercavila que parteix del barri i s’adreça a la plaça de Sant Jaume. La parada més important és a l’església dels Escolapis de Sant Antoni, ja que és el punt de trobada de molta gent que porta els seus animals de companyia perquè rebin la benedicció.

Per finalitzar, vull agrair i reconèixer l’esforç i la feina feta de les persones que, any rere any, contribueixen a fer realitat la festa major del barri de Sant Antoni i a tots els organitzadors i implicats en la cavalcada dels Tres Tombs.

Molt bona festa Major a tots!

Podeu consultar el programa de la festa major aquí.

No hay comentarios: