viernes, 30 de enero de 2015

240è ANIVERSARI DE L’ESCOLA SUPERIOR DE DISSENY I ART DE LA LLOTJA

La setmana passada vaig tenir l’honor d’assistir a l’acte de commemoració del 240è aniversari de l’Escola Superior de Disseny i Art de La Llotja que es va celebrar a la sala d’actes de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi.

Primer de tot m’agradaria felicitar a l’equip directiu i els alumnes per aquests 240 anys de recorregut acadèmic en què l’escola s’ha consolidat com a referent dintre el panorama artístic formatiu a Catalunya passant per les seves aules artistes, artesans i professionals del món de l'art i el disseny tan consagrats i de renom mundial com Picasso, Miró, Nonell i, més recentment, Jaume Plensa, Òscar Tusquets o Joan Lao.

És un orgull per mi com a regidor d’Educació i Universitats i com a ciutadà tenir aquesta escola dintre de l’oferta de centres educatius on s’imparteixen disciplines artístiques de la ciutat. Aquesta escola té una llarga tradició històrica, per això, l’equip directiu actual vol continuar treballant per reforçar el reconeixement de la formació artística a l’escola. Aquest 2015 iniciaran un pla de treball que compta amb la col·laboració de tots els col·lectius lligats a l’escola i a altres institucions i desenvoluparan el projecte 240+, que proposa recollir, ordenar, recuperar i gaudir de la història i el patrimoni de l’escola des d'una mirada contemporània i creativa. Aquest projecte engloba un seguit d’activitats durant tot l’any i permetrà conèixer no només els orígens de l’escola, sinó també analitzar els reptes de futur.

A la sala d’actes de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi

No hay comentarios: