martes, 2 de diciembre de 2014

BARCELONA MODEL UNITED NATIONS


 La Barcelona Model United Nations es va celebrar el 27 i 28 de novembre

Aquesta setmana voldria fer un post especial per parlar sobre la Barcelona Model United Nations (BCNMUN), una conferència internacional Model de les Nacions Unides (MUN) que se celebra anualment a la nostra ciutat. La setmana passada, un any més, Barcelona va acollir aquesta trobada amb el suport de la Regidoria d'Educació i Universitats.

Per aquells que no n’hagin sentit a parlar, Barcelona Model United Nations està organitzada per l'Escola Americana de Barcelona (ASB) en coordinació amb altres escoles internacionals a la ciutat i s'esforça per convertir-se en una conferència exemplar en valors i extraordinària en accions.

BCNMUN va tenir la seva sessió inaugural al novembre 2013 a causa de l'impuls d'un recent graduat, Bar Stern, un participant MUN molt pro-actiu, que va convèncer a diversos membres de la Comunitat de l'American School of Barcelona (ASB), especialment el Director de laMUN José Meuse, que aquest projecte era viable.

MUN faculta els estudiants participants, en afinar una gran varietat d'habilitats, incloent-hi la investigació de temes crucials
del món, parlar en públic, debat formal, grups de pressió, convertint-se en defensors de causes, el consens i la creació de xarxes amb els seus parells, per desenvolupar les llavors plantades per les seves experiències.

Aquesta és una excel·lent iniciativa de conscienciació que pretén ser un espai al què la població jove pugui exposar la seva visió en un retratar de la joventut solidària, els seus objectius, activitats, neguits... mitjançant els debats dels problemes reals i actuals en el qual els joves us comprometeu en els valors socials i solidaris per un món més equitatiu, més just on tothom tingui l’oportunitat de desenvolupar-se dignament.

Barcelona té un clar compromís amb la llibertat i la convivència i és avui una ciutat global i oberta al món. A la Carta de Ciutadania, carta de drets i deures aprovada el desembre de 2011, es fa referència a la ciutat com un espai col·lectiu que pertany als seus habitants, els quals tenen el dret a trobar les condicions per desenvolupar el seu projecte personal i la seva realització política, social i ecològica, la qual cosa comporta assumir també els deures de solidaritat. És una nova noció de ciutadania, amb una gran pluralitat de maneres de valorar i d’entendre la vida i la convivència que cal abordar en la seva complexitat. Els ciutadans i les ciutadanes són conscients que, per responsabilitat, han de tornar a la societat el que n’han rebut. Ciutadans i ciutadanes que, entre altres compromisos, com la lluita contra la pobresa, la defensa de la pau, el dret al desenvolupament cultural, l’educació i la igualtat de gènere i d’oportunitats de les persones amb discapacitats, han de crear aliances amb altres ciutadans i ciutadanes, ciutats, pobles i nacions.

No hay comentarios: