viernes, 5 de diciembre de 2014

PARLEM SOBRE... EL BARRI DE LA SAGRADA FAMÍLIA

La setmana passada vaig tindre l’oportunitat de conèixer a fons dos projectes de caràcter social i educatiu del barri de la Sagrada Família, un barri que té un dinamisme social molt rellevant, així com una ferma voluntat per construir comunitat.

El primer projecte que vaig poder visitar és el que impulsa l'Institut Municipal d'Educació (IMEB) "Suport a la Lectura " a l’espai de la Fundació Catalunya -la Pedrera a la Sagrada Família, projecte que s'ha treballat amb 5 escoles del barri, de Forpienc i la dreta de l'Eixample que atén a 120 nens i nenes de 8 i 9 anys, a través de professionals i voluntaris.

Inici de la sessió de formació a famílies del projecte de 'Suport a la Lectura' al barri de la Sagrada Família

El segon que vaig conèixer és el
 projecte VINCLES impulsat pel Pla Comunitari Sagrada Família que té l'objectiu de treballar amb persones grans autònomes que viuen o se senten soles per tal d’acompanyar-les en el procés de refer ponts de socialització . Aquest és un projecte potent de prevenció social que treballa amb professionals, voluntaris i entitats del barri, amb col·laboració també d'equipaments públics com la biblioteca, el CAP, el Centre Cívic o el Casal de Gent Gran. A VINCLES es desenvolupa un excel·lent treball grupal i individual que amb un notable èxit ha aconseguit que 14 participants hagin recuperat o enfortit la seva socialització i millorat la seva qualitat de vida.

Finalment, voldria comentar que en els pròxims dies posarem en marxa el grup de treball amb veïns i entitats que debatrà, proposarà i avaluarà mesures que l'Ajuntament liderarà per gestionar la complexitat entorn del temple de la Sagrada Família, icona de ciutat però alhora espai sotmès a molta pressió fruit de l'increment del nombre de visitants que ha tingut els últims anys.

El primer any del meu mandat com a regidor de l'Eixample, vam impulsar un seguit de mesures per gestionar més eficaçment l'espai públic al voltant d’aquest temple que dóna nom al barri, aquestes mesures van tenir efectes beneficiosos , però el nombre de visitants ha anat en augment i podem afirmar que les mesures aplicades ja no donen una resposta eficaç alhora de garantir un espai públic que pugui ser gaudit per visitants però també, i sobretot, pels veïns de l'entorn. És per això, que des de l'Ajuntament tornarem a plantejar noves mesures. Aquestes es treballaran buscant implicació i complicitat tant per part dels representants veïnals com pels representants de la junta constructora de la Sagrada Família, en ambdós casos tenim el compromís de la seva implicació i això és una extraordinària notícia.

Tot plegat podem afirmar que el barri té teixit veïnal i social i voluntat de treballar per vertebrar i enfortir la comunitat, fer barri i afrontar els problemes presents i futurs de forma participada.


No hay comentarios: