viernes, 17 de octubre de 2014

SEGUIM TREBALLANT PER ELIMINAR ELS BARRACONS DELS CENTRES EDUCATIUS


Aquesta setmana, en primer terme, m’agradaria tornar a posar èmfasi i parlar més concretament sobre les bases de treball establertes per a l’eliminació dels barracons als centres educatius d’infantil i primària de la ciutat de Barcelona. 

L’equip de govern municipal, mitjançant un treball conjunt amb la Generalitat de Catalunya i a través del Consorci d’Educació de Barcelona, ha posat les bases i ha planificat de manera definitiva l’eliminació, l’any 2016, dels barracons als centres educatius d’infantil i primària.Aquest curs escolar 2014-15, l’escola Congrés-Indians ha estat trasllada a l’antiga escola Rosa dels Vents i al setembre de 2015, obriran les noves escoles Univers i Encants en edificis definitius. Durant l’any 2016, també deixaran d’estar en barracons les escoles La Maquinista i Can Fabra. 

Durant aquest mandat hem aconseguit reduir a només 4 els centres públics que fan classes en barracons i, des d'Unió, seguirem treballant per aconseguir eliminar, l’any 2016, els barracons que des de fa molts anys hi ha a la ciutat de Barcelona en centres educatius. 

En segon terme, també m’agradaria esmentar l’aposta del govern municipal de la ciutat per la formació professional, amb centres educatius excel·lents a la ciutat. També per la formació professional Dual que permetrà que durant aquest curs i el vinent un total de 500 alumnes d’FP puguin desenvolupar les seves pràctiques, en la modalitat d’FP Dual, alternança estudi-treball, en dependències municipals. A més, també m’agradaria destacar les diferents accions que estem desenvolupant durant tot aquest mandat per promoure les segones oportunitats als nois i noies que no han pogut aprovar l’ESO, i que aquest curs posarem a la seva disposició un total de 1.289 places de “Programes de Formació i Inserció”(antics PQPI), per promoure el seu retorn al sistema educatiu.
 

No hay comentarios: