viernes, 24 de octubre de 2014

DUES SUPERILLES A L’EIXAMPLE



Aquesta setmana m’agradaria comentar en el bloc un tema que ja fa mesos que estem tractant: les superilles al districte de l’Eixample.

Després de diverses reunions amb els veïns, des de l’Ajuntament de Barcelona tirem endavant el projecte per fer dues superilles al districte, una delimitada pels carrers Tarragona, Aragó, Comte d’Urgell i la Gran Via de les Corts Catalanes; i l’altre, pels carrers d’Entença, París, Muntaner i Mallorca. A partir d’aquest moment des de l’Ajuntament i el teixit veïnal i associatiu hem de començar a treballar en aquests dos àmbits per analitzar-los i fer propostes basant-nos en una premissa essencial, que el programa de superilles s’ha de desenvolupar aconseguint el màxim consens possible entre tots els implicats. El pla de definició de la iniciativa es troba en el seu punt d’inici i les necessitats i propostes s’aniran contrastant amb els treballs dels tècnics d’Hàbitat Urbà per tal de poder dur-les a la pràctica.

L’elecció de les zones és a causa de les seves característiques: són espais oberts i amb molt de trànsit. Aquests dos àmbits compten amb una superfície total de prop de 102 hectàrees i més de 43.100 habitants. La idea de les superilles consisteix a agrupar diferents edificis en bloc, de manera que els carrers que els travessin es converteixin en vies per a vianants. Aquestes dues zones del districte de l’Eixample són punts estratègics per a fer les superilles i així poder aprofitar més l’espai públic del barri pels veïns.

Si voleu més informació sobre el projecte, us podeu adreçar a:

Programa de Superilles a Barcelona
Departament de premsa de l'Ajuntament












No hay comentarios: