viernes, 2 de mayo de 2014

FESTA MAJOR DE LA SAGRADA FAMÍLIA, MÉS SOLIDÀRIA QUE MAI

Aquesta setmana vull dedicar unes línies del meu bloc per parlar sobre la Festa Major de la Sagrada Família.

Com cada any per aquestes dates, el barri de la Sagrada Família s’omple de color i gresca per celebrar la seva Festa Major. Enguany, però, un dels trets característics és la Festa Major Solidària, amb iniciatives paral·leles per recaptar fons per a l’Associació Can Roger, formada per set entitats del barri, i que té per objectiu ajudar els veïns i veïnes que avui més ho necessiten. Aprofitant la bona sintonia entre diverses entitats del barri i la cessió del solar per part de l’Ajuntament dins el projecte “Pla Buits”, l'Associació Can Roger desenvolupa horts urbans, un menjador social i un espai de reforç educatiu, entre altres iniciatives, i aposta per enfortir la comunitat i fer barri. Per tant, la Festa Major es consolida un any més com una festa viva, amb moltes activitats per gaudir amb els més grans i petits, però també es reafirma per ajudar a construir un món millor.

A banda, com cada any, els actes populars també tindran protagonisme, ja que són el segell característic de la Festa Major. Castellers, tabalers, genganters.... ens demostren que és possible disposar d'una xarxa de cultura popular de les més complertes de la nostra ciutat, gràcies a l’esforç de totes les persones que lluiten dia a dia per fer possible la celebració de les nostres tradicions.

Enguany, la diada castellera, que se celebrarà aquest diumenge dia 4, compta amb les colles convidades Minyons de Terrassa i Xics de Granollers i en la cercavila gegantera, que també es farà diumenge, es podrà gaudir dels gegants, gegantins i capgrossos de les colles Sagrada Família, l’Ocellaire de l’Eixample, la Crespinella (coordinadora de Barcelona), Alella, Sant Boi del Llobregat, Montmeló, Argelés Sur Mer (Catalunya Nord) i Poble Nou. Un any més, també hi haurà fires i diversos espectacles i tallers organitzats pel comerç, els artesans i els brocanters del barri.

Així que aquest cap de setmana, tot i que la Festa Major ja acaba, sortiu al carrer i gaudiu amb civisme d’aquest ventall tan extens de propostes. I sobretot, agrair l’esforç i la il·lusió de totes les entitats i persones que, any rere any, ens permeten gaudir d’una Festa Major en el barri de la Sagrada Família. 

No hay comentarios: