viernes, 16 de mayo de 2014

XIII JORNADES DEL PECB: L'ACOMPANYAMENT EN EDUCACIÓ, FACTOR D'ÈXIT

Aquesta setmana hem organitzat les XIII Jornades del projecte Educatiu de Ciutat Barcelona. Dilluns i dimarts les Facultats de Filosofia i de Geografia i d'Història de la Universitat de Barcelona han acollit debats, conferencies i testimoniatges de diversos experts en el camp de l’educació. Dilluns al vespre, vaig presentar al psiquiatra Luis Rojas Marcos, de la universitat de Nova York, el qual ens va fer una conferència inicial de les Jornades. 

Durant aquests dos dies s’ha exposat la importància de l'acompanyament educatiu com un element clau per assolir l'èxit educatiu. Una bona orientació i un bon acompanyament educatiu constitueix un dels reptes que no podem defugir. 

Des de l'Ajuntament, treballem per a garantir l'èxit escolar i educatiu de tots els nostres alumnes, i especialment, aquells col·lectius més desafavorits, i així, esdevindrem una ciutat que acompanya i orienta. Aquest acompanyament és el que ens ha de permetre que totes les persones puguin desenvolupar el seu projecte de vida. A més, gràcies a aquest acompanyament, es pot realitzar un diagnòstic i prevenció de les dificultats d'un alumne. També, pot ajudar a generar confiança per prendre decisions autònomament així com ajudar als estudiants en el seu creixement i desenvolupament personal, acadèmic i professional. És per això que les XIII Jornades del PECB tenien aquest tema com a temàtica principal. 

Les Jornades han estat un èxit de participació. S'hi ha realitzat espais de debat en format de taula rodona i uns espais específics de testimoniatges i també han disposat d'un marc específic on s'han presentat diverses experiències, que podeu consultar al web del PECB.

 

No hay comentarios: