sábado, 24 de mayo de 2014

'DEBAT I APRÈN'

Aquesta setmana m'agradaria destacar en el meu bloc un acte que vam organitzar a finals de març, la segona edició del programa educatiu Debat i Aprèn.

L'objectiu d'aquest programa és ajudar a millorar la capacitat de diàleg, promoure la síntesi d'idees, aprendre a parlar en públic o promoure entre l'alumnat participant el respecte per les opinions dels altres mitjançant diferents tallers pràctics. És una iniciativa en la qual van participar 13 centres educatius de Barcelona i té dues parts: la primera és un treball dins de l'aula on els alumnes aprenen a articular un discurs, oratòria i a contraposar arguments. La segona part és una posada en comú de totes les habilitats apreses entre tots els centres que participen en aquest programa, entre d'altres, per treballar el pànic escènic dels alumnes.

Parlar en públic no sempre és fàcil, per això volem dotar de recursos als alumnes dels centres educatius de batxillerat i de formació professional de la ciutat, per a què millorin les seves competències alhora de realitzar aquesta tasca. 
Des d'Unió sempre hem defensat el diàleg i la contraposició respectuosa d'arguments amb un esperit crític i integrador. Debatre sobre valors forma part de l'ADN del nostre partit. És molt gratificant veure com el jovent que puja, a la que se li donen instruments i oportunitats, hi diuen la seva i són capaços de debatre amb passió, amb eloqüència des del respecte i de manera civilitzada.

Finalment, vull destacar el treball meravellós i excel·lent que han fet els docents en col·laboració amb els professionals que han dinamitzat aquests debats.


Enllaços relacionats:
'Debat i Aprèn' a BTV
'Debat i Aprèn' 2013-2014


No hay comentarios: