viernes, 25 de abril de 2014

MÉS ZONES VERDES I PLACES A L’EIXAMPLE

És de tots conegut la densitat del districte de l’Eixample, el districte més poblat i alhora més dens, un districte amb una intensa activitat econòmica, comercial, cultural, turística.
 
Cal posar de manifest que, tot i això, l’Eixample és un bon lloc per viure, per la seva centralitat, la seva connectivitat i la seva varietat i qualitat de serveis tant públics com privats.

Aquestes constatacions complementen la reflexió que faré tot seguit ja que amb un districte de la nostra densitat cal renaturalitzar, crear més espais verds, llocs on els veïns es puguin trobar, els nens puguin jugar, la gent gran pugui fer activitats a l’aire lliure, però també espais verds tranquils que tothom pugui gaudir. 

Al districte de l’Eixample es va començar fa anys la recuperació d’interiors d’illa, avui en tenim 39 de les més de 200 illes de l’Eixample. Cal seguir en la direcció d’obrir-ne més, millorar-ne, ampliar-ne els que hi ha i desenvolupar més espais/places als nostres barris. En aquest sentit, en els últims mesos des del govern del districte hem fet actuacions en aquesta direcció, l’interior d’illa Clotilde Cerdà (Marina, Consell de Cent, Sardenya i Diputació) n’és un exemple. Hem sumat 520m2 als 2.000 existents per millorar la seva accessibilitat. Un altre exemple, és el futur interior d’illa que s’està projectant entre els carrers Rosselló, Còrsega, París i Villarroel, un interior d’illa de 1.645m2, que en els pròxims mesos veurà la llum i que esdevindrà, de ben segur, un nou pulmó verd i alhora espai de convivència. Com a Regidor de l’Eixample, crec que hem de continuar desenvolupant aquestes iniciatives, aquest objectiu s’anirà aconseguint amb la planificació de nous projectes de futur.

Respecte a places, fa unes setmanes vam inaugurar la plaça André Malraux just davant de l’estació del Nord, un espai que estava pendent de feia anys i que s’ha obert al públic amb força èxit pels veïns del barri del Forpienc.

Finalment, una reflexió a propòsit dels nostres parcs, en tenim dos, el Joan Miró i el de l’estació del Nord, importants en extensió, són espais excel·lents, que molt sovint hem de visualitzar més i apropar-hi més activitat. Cal pensar que en els pròxims anys disposarem, conjuntament amb els nostres veïns de Sant Martí, del futur parc que s’ubicarà a la plaça de les Glòries i que en els mesos vinents ja començarà a tenir usos provisionals.

En resum tenim feina a fer, però anem en la bona direcció.

4 comentarios:

Unknown dijo...

Bon dia, em sembra molt be que el verd a la ciutat cada vegade vagi en aument aixo vol dir qualitat de vida pels ciutadans, pero haig de dir com a tecnic que m'ha agradaria comentarli algunes idees per que aquests possibles espais verds siguin millors per barcelona. On haig de dirigirme?

Unknown dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Gerard Ardanuy Mata dijo...

Hola Gloria,

Ens agradaria escoltar les seves idees. Ens podria donar una adreça de correu electrònic o un telèfon per contactar amb vostè?

Unknown dijo...

Bon dia, he enviat un email al seu correu, gracies.