miércoles, 16 de abril de 2014

PER SETMANA SANTA, 16 PATIS ESCOLARS OBERTS AL BARRI

Una de les prioritats del govern municipal és potenciar l'acció educativa als barris i, en aquest sentit, des de la Regidoria d’Educació i Universitats, i a través de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona, impulsem el programa "Patis Escolars Oberts al Barri" on oferim els patis escolars dels diferents centres educatius públics, de tots els districtes, com a espais oberts per a tothom.  Per remarcar la nostra aposta educativa, durant aquest mandat,  n’hem obert 19, que sumats als que ja hi havia, conformen un total de 66 a tota la ciutat.  A més,  en aquests espais, també oferim activitats de dinamització educativa que es porten a terme de forma gratuïta i ofereixen als infants, joves i famílies diversos jocs de caràcter esportiu, cultural, artístic i familiar, i compten amb un monitor o dinamitzador que les acompanya. L’impuls d’aquestes activitats també forma part de les diferents accions que estem desenvolupant des del govern municipal durant aquest mandat per potenciar l’acció educativa als barris de Barcelona. 

En la mateixa línia, per Setmana Santa, seguim treballant per aconseguir que els patis escolars oberts al barri també siguin espais on es potencia simultàniament el vessant social i educatiu. Durant aquestes vacances hi haurà 16 centres de la ciutat que obriran. La seva obertura i la incorporació d’activitats de dinamització educativa té com a objectiu oferir a infants, joves i a les seves famílies la possibilitat de gaudir d’aquests espais de la ciutat en un marc educatiu, lúdic, segur i a prop de casa, en un període de temps on els joves i infants no van a classe i tenen temps lliure. 

Per a més informació, podeu consultar els patis que estan oberts i els horaris a www.bcn.cat/educacio.

Per finalitzar, també m'agradaria remarcar que, a més dels patis escolars oberts al barri, també estem potenciant les biblioteques escolars amb el mateix objectiu. Des d'aquest curs, a través d'un nou servei impulsat des de l'Institut Municipal d'Educació de Barcelona, l'alumnat de la ciutat té a l'abast diferents biblioteques escolars de la ciutat com a espais, sempre en horari extraescolar, on pot estudiar o fer els deures. Oferim actualment un total de 6 biblioteques obertes al barri als següents centres educatius: Escola Coves d'en Cimany, Institut Barcelona Congrés, Escola Pompeu Fabra, Escola Baró de Viver, Institut Barri Besòs i, ara, Escola Jovellanos. 
Des d'Unió tenim la voluntat de seguir incrementant aquest tipus de serveis que formen part de les iniciatives que impulsem des del primer dia per afavorir l'èxit escolar a la ciutat.

No hay comentarios: