lunes, 26 de abril de 2010

PROPOSICIÓ CIU SUPORT A LA SUPERCOMPUTACIÓ


A les comissions de la setmana passada vaig presentar i aprovar per unanimitat una proposta que tenia per objectiu que l'ajuntament de Barcelona faci una aposta per la supercomputació, després de que la nostra ciutat hagi rebut la concessió d'un nou supercomputador el "Mare incognito" que conjuntament amb el "Mare nostrum" tornarà a situar Barcelona al mapa de la supercomputació europea.

Un dels reptes ha de ser la transferència d'eines d'aquestes característiques al món de les PIMES. és per aixó que demanem que es crei una línia de formació d'experts en supercomputació vinculat a les universitats i que l'ajuntament faci la promoció internacional dirigida a empreses i alhora expliqui a les empreses del nostre país les possibilitats d'aplicació de la supercomputació a les seves estratègies.


Us l'afegeixo:


Gerard Ardanuy i Mata, en la seva qualitat Regidor del Grup Municipal de Convergència i Unió a l’Ajuntament de Barcelona, manifesta:


I. Atesa l’existència del Supercomputador “Mare Nostrum”, que es renovarà properament

II. Atès que s’ha anunciat l’arribada del nou Supercomputador “Mare Incognito”

III. Atesa la necessitat de consolidar Barcelona com un origen i destí d’empreses d’alt valor afegit

PROPOSICIÓ / DECLARACIÓ DE GRUP

“La Comissió de Promoció Econòmica, Ocupació i Coneixement acorda:

1. Que es donarà suport a la creació de línies de formació dirigides a crear especialistes en gestió de la supercomputació per tal que ajudin a augmentar les oportunitats d’aplicabilitat dels Supercomputadors a les empreses, començant per l'UPC, centre al qual pertanyen els Supercomputadors

2. Que es despertaran vocacions científiques associades utilitzant instruments com la Formació Professional o l’Espai de Noves Ocupacions (Porta22) de Barcelona Activa.

3. Que es potenciarà en el catàleg de raons per invertir a Barcelona l’oportunitat que per a la inversió internacional suposa la supercomputació a Barcelona.

4. Que s’impulsaran iniciatives de difusió de les oportunitats operatives empresarials dels supercomputadors entre el teixit empresarial de Barcelona i Catalunya, especialment les PiMEs.

No hay comentarios: