martes, 20 de abril de 2010

DEMANO AL GOVERN MUNICIPAL QUE EVITI EL TANCAMENT DE LÍNIES DE BATXILLERAT I CICLES FORMATIUS A BARCELONA

Avui a la comissió de Cultura i Educació, hem pogut debatre a proposta nostra un tema que genera neguits i incompresió als que pensem que l'educació és una palanca de canvi social i la clau de l'anomenta "ascensor social". La notícia de eliminació de línies de batxillerat a alguns centres de Barcelona i concretament de l'IES Miquel Tarradell del Raval és motiu de tristesa, per altra banda la proposa d'eliminació de cicles formatius a alguns IES de la nostra ciutat tampoc em dona molta alegria.

Us passo la nota de premsa que hem preparat del grup municipal


CiU demana al Govern d’Hereu que eviti el tancament de línies de batxillerat i cicles formatius en una quinzena de centres de la ciutat.

El regidor Gerard Ardanuy considera que el tancament de línies de batxillerat, com a l’IES Miquel Tarradell del Raval, és “injust socialment” i demana que es duguin a terme les gestions necessàries per evitar-ho

Barcelona.- El Grup Municipal de CiU a l’Ajuntament de Barcelona, que presideix Xavier Trias, ha demanat avui al Govern que encapçala Jordi Hereu que eviti el tancament de línies de batxillerat i cicles formatius que afecta una quinzena de centres de la ciutat. El regidor d’Educació de CiU, Gerard Ardanuy, ha exposat que el tancament de línies de batxillerat, com el de l’IES Miquel Tarradell del Raval, és “injust socialment” i ha demana que es duguin a terme les gestions necessàries per evitar-ho.

En la Comissió de Cultura, Educació i Benestar Social de l’Ajuntament celebrada aquest matí el grup de CiU ha demanat al Govern municipal que dugui a terme totes les gestions necessàries per evitar aquests tancaments que afecten a diversos centres educatius de la ciutat. A Barcelona, ha explicat Ardanuy, hi ha un volum preocupant de joves que ni estudien ni treballen,el que fa necessari reforçar l’oferta educativa i l’orientació per part de l’administració educativa.”Ara, s’ha decidit eliminar línies de batxillerat i de cicles formatius que afecta una quinzena de centres de la ciutat de Barcelona. Aquestes retallades afecten, majoritàriament, a alguns barris amb diversos problemes d’integració social”, ha denunciat el regidor.

Segons Ardanuy, el tancament d'aquestes línies de batxillerat “és injust socialment”. El regidor ha posat com exemple la situació del IES Miquel Tarradell: “en aquest centre s’està fent una feina extraordinària, amb un gran compromís per trencar barreres socials. El centre està fent una tasca impagable, enviar de 8 a 10 estudiants cada any a la universitat, sense aquest batxillerat no seria possible. Aquest treball és digne d’elogi”. “És cert”, ha dit, “que en la línia de batxillerat d’aquest centre no hi ha més de 20 alumnes, que és la ràtio que marca el departament d’Educació, però aquest és un cas d'alta excepcionalitat i la Generalitat s’equivoca si l’elimina”.

A parer del regidor de CiU, “no es poden aplicar economies d'escala al Raval respecte temes educatius”.”Fins i tot el model més perfecte ha de contemplar situacions excepcionals i l'IES Tarradell ho és”, ha dit Ardanuy, tot recordant que aquest centre va ser Premi Catalunya d’Educació el 2005, però avui es planteja el tancament línia de batxillerat.
“Cal garantir la cohesió social i facilitar l'ascensor social, si l'Ajuntament no negocia amb la Generalitat i no evita el tancament de línies de batxillerat com la de IES Miquel Tarradell demostrarà que no aposta per la cohesió social”, ha dit el regidor nacionalista.

Gerard Ardanuy ha recordat altres centres de la ciutat, com l’IES Guineueta o l’IES Milà i Fontanals, que fan una tasca vital alhora d’oferir cicles formatius en informàtica (l'any passat tots dos instituts va rebre una ampliació de grup d'1 a 2), “però avui es planteja el seu tancament”.“És missió de l'Ajuntament defensar davant la Generalitat les situacions excepcional per garantir la igualtat d’oportunitats”.

Per aquests motius, CiU ha demanat que l’Ajuntament de Barcelona dugui a terme les gestions que siguin necessàries per tal d’evitar el tancament de les línies de batxillerat i cicles formatius que afecta una quinzena de centres a la ciutat de Barcelona, especialment l’IES Miquel Tarradell i IES Guineueta. I que s’informi sobre quins són els criteris que s’han tingut en compte a l’hora d’eliminar aquestes línies curriculars dels centres afectats.

No hay comentarios: