miércoles, 3 de junio de 2009

Gerard Ardanuy critica la poca planificació de l'Ajuntament en l'assignació de les places escolars

Al plenari del passat 29 de maig vaig preguntar a l'alcalde la quines accions havia fet per donar resposta a la trista situació que han patit un grup de pares del Barri del Poblenou que havien estat exclosos de totes les escoles que havien solicitat en el procés de matriculació per al proper curs, en total una 80 ena de pares van constituir-se en plataforma per reivindicar el dreta a escollir escola al barri.


L'alcalde de Barcelona es va comprometre a fer les gestions oportunes per ajudar-los, després de una protesta que van realitzar davant el mateix en la inauguració de la biblioteca de Can Saladrigas.


Finalment i després d'un tracte fred i sense cap tipus de concessió, alguns pares van acabar acceptant les propostes (si o si) que plantejava el Consorci d'Educació, tot plegat un agre procés on la por final a quedar-se sense centre escolar i el tracte rebut, han deixat a tots els pares amb un regust d'insatisfacció.


Aixó succeix cada curs, l'Ajuntament i el Consorci, ens demostren que el mapa escolar de la nostra ciutat no ha previst els canvis poblacionals dels districtes de la ciutat cosa que s'ens demostra un mapa escolar que és una foto fixa antiga (de color sèpia!!) incapaç de donar resposta a les necessitats reals.


L'Ajuntament de Barcelona ha de prendre seriosa nota d'un coll d'ampolla que tornará a sortir d'aquí pocs anys en la planificació de places a secundària.


Normalment aquesta administració fa que els pares hagin de suportar tots els problemes del sistema i haguem de sentir dia si i dia també que tothom està plenament satisfet amb el que tenim. Confonen resignació amb satisfacció!!

No hay comentarios: