jueves, 4 de junio de 2009

ESCOLA INCLUSIVA. LA MILLOR SOLUCIÓ PER TOTHOM?

Avui he llegit un interessant article a La Vanguardia de l'escriptor Màrius Serra, que aborda el tema de l'educació inclusiva i l'educació especial, donant una visió molt interessant.
Penso que la clau no és inclussió sense recursos i generalitzada, sinó una col·laboració més estreta entre els centres ordinàris i les escoles d'educació especial (la majoria grans escoles).
Els reptes doncs de l'educació del nostre país en referencia als nens i nenes amb necessitats educatives especials, passaria per més recursos humans tècnics i econòmics per ajudar a la inclussió, però molt més important encara crear vincles estables, directes i efectius de col·laboració amb els centres d'educació especial.
El sistema educatiu ha de tenir com a gran prioritat formar el millor possible per afrontar la vida, en l'àmbit de l'educació especial són clau els programes d'inserció sociolaboral adaptats a les necessitats de l'alumnat, per exemple.
La situació que vivim cada cop més és la priorització de la inclussió sense recursos el que ens aboca directament a un mal resultat si parlem de donar eines als nens i nenens per afrontar la vida amb les millors condicions possibles.
Us aconsello que llegiu l'article, el trobo excepcional!!!
http://www.lavanguardia.es/free/edicionimpresa/res/20090604/53716671390.html?urlback=http://www.lavanguardia.es/premium/edicionimpresa/20090604/53716671390.html

No hay comentarios: