viernes, 27 de marzo de 2015

UniverCities, LA XARXA INTERNACIONAL DE CIUTATS UNIVERSITÀRIES



La setmana passada vaig viatjar a Ginebra (Suïssa) per donar el suport total de la ciutat de Barcelona a UniverCities, i així impulsar la creació d’aquesta xarxa internacional de ciutats universitàries per afavorir i contribuir a millorar la col·laboració entre les ciutats i les universitats i, també, per ajudar a la seva projecció local i internacional.

En aquesta trobada internacional, els representants de centres universitaris i governs municipals de ciutats universitàries com Basilea, Brussel·les, Dakar, Edimburg, Nantes, París, Praga, Zurich, Beirut, Sao Pablo, Milà, Roma, Lió, Filadèlfia, Beijing i Barcelona ens vam reunir per intercanviar experiències i idees per així reforçar els vincles de col·laboració entre ciutats i universitats, a més de la cerca de noves oportunitats i acords.

Barcelona s’ha convertit en els últims anys en una veritable ciutat universitària. Actualment compta amb més de 8 universitats diferents, públiques i privades, amb alumnat procedent de tots els continents. Per això, ofereix, a la ciutat i al món, un ampli teixit de centres universitaris que permeten cursar durant tot l’any, també a l’estiu, diversos tipus d’estudis d’educació superior d’alta qualitat i excel·lència. En aquest sentit, en els últims anys Barcelona ha millorat en el rànquing internacional de ciutats universitàries i, actualment, estem en la 10a posició al Times Higher Education i la 6a més popular, al QS Best Student Cities in Europe, cosa que ens omple d’orgull i ens anima a treballar amb major intensitat des del govern amb els centres universitaris que tenim a la ciutat.


No hay comentarios: