martes, 31 de marzo de 2015

EL DISTRICTE DE L’EIXAMPLE PIONER EN FORMACIÓ A GENT GRAN

El saber no té edat i des de U. de la G.G apostem per l’aprenentatge al llarg de tota la vida com a mètode pel desenvolupament personal, el compromís cívic i l’exercici de convivència.

En aquest sentit, l'objectiu del nostre govern al districte de l'Eixample és estimular l'acció formativa d'alt nivell amb la implicació d'institucions de referència i prestigi que en col·laboració amb els nostres casals són un exemple d’implicació i d'innovació permanent.

Des de l’any 2012 hem impulsat una sèrie de projectes formatius per a gent gran derivats del conveni signat amb la Facultat de Pedagogia de la Universitat de Barcelona. L’acord estableix vincles de col·laboració entre joves voluntaris del Grau de Pedagogia de la UB amb els Espais de gent gran situats al districte per tal de garantir la formació en noves tecnologies i apropar les TIC a les persones grans d’una forma més personalitzada.
El projecte s’ha portat a terme els cursos 2012-2013 i 2013-2014 a l’espai Fort Pienc, l’espai Sagrada Família i l’espai Sant Antoni amb èxit de participació i més de 20 tallers realitzats. A més, el resultat ha estat molt positiu per les dues parts, ja que no només s’ha despertat l’interès de les persones grans per les noves tecnologies sinó que s’ha establert vincles afectius entre els participants en el projecte aconseguint una motivació addicional per part dels joves a seguir col·laborant amb iniciatives semblants.

Per una altra banda, també hem posat en marxa aquest curs 2014-2015 un projecte de formació per a gent gran amb el Conservatori Municipal de Música i la UB en què hem desenvolupat programes específics com cant coral, piano i tècnica vocal bàsica, entre d’altres, amb més d’una desena d’inscrits fins avui.

Per finalitzar, a més d’impulsar aquests projectes formatius també estem pendents d’iniciar d’altres amb la Universitat de l’Experiència i l’Institut de Formació Contínua (IL3) de la UB i no hauríem d’oblidar la tasca que es promou en el marc dels Espais i casals de gent gran. Al districte de l’Eixample, només el primer trimestre de 2015, ja s’han organitzat més de 300 tallers formatius i les activitats que s’organitzen són promogudes en el 90% per les mateixes persones grans, fet que enriqueix l’experiència formativa.

No hay comentarios: