viernes, 13 de marzo de 2015

NOVES MESURES PER PAL·LIAR L’EFECTE DELS VISITANTS A L’ENTORN DE LA SAGRADA FAMÍLIA

Gràcies al diàleg establert als grups de treballs impulsats per l’Ajuntament entre el Consell de barri de Sagrada Família i la Junta Constructora del Temple, s’han proposat mesures per aconseguir una convivència millor entre ciutadania i turisme.

En les primeres reunions, s’ha acordat la implantació d’algunes mesures a curt termini com l’ordenació de l’activitat turística en l’entorn del temple, la implantació d’agents cívics al territori, el desenvolupament d’un nou pla d’inspecció de les activitats econòmiques que es desenvolupen a la zona, l’ús del solar dels carrers de Lepant amb Aragó i la redacció del Pla de Comerç i Turisme de la Sagrada Família.

Per tant, el consistori implantarà sis punts amb agents cívics a partir de l’abril, coincidint amb l’increment de visitants, per garantir el civisme i s’ha posat en marxa un pla de reforç de la inspecció per al control d’activitats econòmiques que puguin causar alguna incidència, ja s’han precintat cinc negocis que feien una activitat sense tenir-ne la llicència. A més, aquest estiu es traslladaran les cues per entrar a la Sagrada Família dins del mateix recinte per evitar aglomeracions i així reduir l’impacte de les cues a la via pública.

Aquesta col·laboració intensa amb el teixit veïnal, els comerços i el Temple representa un pas endavant molt rellevant. Mentre que amb els veïns sí que havíem mantingut molt de diàleg, amb el temple és la primera vegada; i veiem una predisposició i implicació molt bona per corregir aquesta situació.
La previsió és que els propers temes a tractar en el marc d’aquest grup de treball siguin: l’estudi d’opcions per a incrementar l’espai disponible de vianants en Marina i Sardenya; estudi de l’actual ubicació de les parades del bus turístic i els seus recorreguts; i la concreció de les actuacions previstes en el pla estratègic de comerç.



 

 

No hay comentarios: