viernes, 27 de febrero de 2015

ACORD BARCELONA ORIENTA



La setmana passada, el dia 20 de febrer, el dia mundial de la justícia social, vam signar l’acord Barcelona Orienta que compta amb el suport de diferents regidories i àmbits municipals, dels grups municipals de l'oposició, del Consorci d'Educació de Barcelona, de la Diputació de Barcelona i de més de 50 entitats, universitats, fundacions, institucions o administracions públiques i privades.

El Pacte Barcelona Orienta té com a objectiu posar l'orientació en l'agenda política com un element clau a l'hora de treballar per aconseguir els principals reptes plantejats a l'Estratègia Europea 2020 en educació, formació i orientació educativa.

Barcelona és una ciutat implicada i compromesa en l’Educació, una ciutat que està acostumada a aplegar esforços, a treballar conjuntament i a ser punta de llança en la innovació i en la promoció del benestar dels nostres veïns, de les persones que ens vénen a visitar i les que s’hi queden a viure. Barcelona esdevé una ciutat educadora.


El maig de 2014 van tenir lloc les XIII jornades del PECB:
ACOMPANYAMENT EN EDUCACIÓ, FACTOR D’ÈXIT. Es van analitzar els factors vinculats a l’acompanyament i a l’èxit educatiu, es van explorar vies d’optimització de les diferents modalitats d’acompanyament, s’hi van presentar iniciatives, experiències i testimoniatges sobre un acompanyament educatiu eficaç i es va relacionar l’èxit educatiu amb una ciutat educadora.

Per això, m’agradaria remarcar el compromís amb l'educació i la voluntat de servei als veïns i veïnes de la nostra ciutat de tots els signants que donen suport a aquesta iniciativa, que és la primera d'aquestes característiques que s'impulsa a Barcelona. Tots els que donem suport a aquesta iniciativa assumim d'alguna manera el compromís d'impulsar diferents mesures que permetin reduir l'abandonament escolar prematur a la ciutat i per tant afavorir l'èxit escolar; promoure la participació de la ciutadania en processos d'actualització professional i també ajudar a millorar l'ocupabilitat dels veïns i veïnes de Barcelona.


No hay comentarios: