viernes, 27 de noviembre de 2009

DECLARACIÓ CAIGUDA MUR DE BERLIN, QUINA DECEPCIÓ!!


El plenari d'avui m'ha portat una gran decepció no només com a polític sinó com a demòcrata. Des del meu grup vaig impulsar la redacció d'una declaració institucional que servis perque l'Ajuntament de Barcelona es sumes a la conmemoració de la caiguda del Mur de Berlin, el format de declaració institucional ha de tenir com a mínim el suport de 4 dels 5 grups municipals perque l'Ajuntament l'assumeixi.
El text que vam preparat va ser ben acollit per tothom, era un text conciliador i de caire més filosòfic per intentar sumar totes les sensibilitats, en un primer moment fins i tot ICV el va trobar correcte i va afegir una esmena que vam assumir. Fins aquí perfecte, però ahir dijous, vaig topar amb la crua realitat, concertament amb ERC, que va voler afegir si o si una esmena que generava una profunda divisió de tots els grups, despres de vàries converses i vàries propostes per part meva d'arribar a un acord ERC decideix no acceptar-les i tancar-se en banda.
Parlo amb ICV, i ells es desmarquen si no hi ha el suport d'ERC, amb le paraules del seu líder de "home no podem votar una declaració on no hi sigui ERC i si hi sigueu vosaltres i el PP" per tant, no s'ha pogut palesar per part de l'ajuntament un missatge unitari conmemoratiu de la caiguda del mur.
Tot plegat ens demostra la incapacitat d'aquesta ajuntament de fer política en MAJÚSCULES, i buscar el pacte i la negociació en un tema de justícia. Sento pena, impotència i vergonya, pel nivell polític d'ERC i la manca absoluta de sentit comú i de lideratge d'ICV. Aquests polítics es consideren aptes per governar i per arribar a acords, però fan el ridícul.A vegades l'alçada política es sdemostra amb temes com aquest.
Avui estic preparant una carta de disculpes dirigida a la Consul General d'Alemanya a Barcelona.

Finalment, us afegeixo el text, que no ha estat capaç de ser acceptat per ERC ni defensat per ICV i PSC. Jutgeu vosaltres mateixos!

"I. Atès que aquest mes s’ha commemorat el vintè aniversari de la caiguda del Mur de Berlín, fita de primer ordre en la Història contemporània en la mesura que va representar el detonant d’un procés irreversible i vertiginós d’esfondrament de diversos règims totalitaris a l’Europa Central i de l’Est.

II. Atès que aquest procés , a més de permetre el retrobament dels pobles europeus sota la bandera de la llibertat i de la democràcia, va permetre superar dècades de sofriment, de repressió, de separació i d’enfrontament.
III. Atès que és un acte de justícia recordar les víctimes del terror i de l’opressió a l’Europa Central i de l’Est, i expressar la gratitud envers aquelles persones que, des de la dissidència, i arriscant-hi la vida i/o la seva integritat física i psíquica, van ser testimonis d’integritat moral en la lluita contra l’opressió i per la llibertat i la democràcia.
IV. Atès que les ciutadanes i els ciutadans de Barcelona han demostrat, en múltiples ocasions, sentir com a valors fonamentals la democràcia i la convivència, valors que només poden realitzar-se des del respecte escrupolós de l’Estat de Dret

DECLARACIÓ INSTITUCIONAL

El Consell Plenari acorda:
1. Recordar solemnement el moment històric de l’enderrocament del Mur de Berlín, i expressar la gratitud a totes les persones que ho feren possible, i sobretot al poble alemany, que va saber reunificar-se sota un règim democràtic i de llibertats, superant el llast molt pesant de la història.
2. Retre homenatge a les víctimes del totalitarisme, independentment del seu signe, i que avui singularitzem en aquelles persones que van perdre la vida en el seu intent de traspassar el Mur de Berlín, que les separava injustament de la llibertat i de la democràcia que anhelaven.
3. Manifestar que la reunificació de Berlín, el retrobament feliç dels pobles europeus i el final de la Guerra Freda no ens han de fer perdre de vista les situacions injustes que encara hi ha al nostre continent i al Món, sinó que ens han de servir de referència de com poden superar-se situacions enquistades, si hi concorre la voluntat dels actors que hi ha d’intervenir.
4. Expressar, en aquest sentit, la ferma convicció que cal superar i enderrocar tots els murs que encara subsisteixen al Món i a casa nostra, i que impedeixen una vivència dels valors democràtics d’una manera plena i fecunda.
5. Palesar la vocació de Barcelona de ser una ciutat militant per a la convivència i per a l’aprofundiment democràtic a Europa i al Món, i també, portes endins, una ciutat que conreï aquests valors, fonamentats en el diàleg, el civisme, la participació i el respecte dels altres.”
Barcelona, 23 de novembre de 2009

No hay comentarios: