lunes, 2 de noviembre de 2009

CRÍTICA ADDENDA NOU PACTE OCUPACIO BCN

Al plenari de divendres vam debatre a propòsit de la renovació del Pacte per l'Ocupació de Barcelona.

Ha estat una oportunitat per denunciar una estratègia d'atac al principal problema de la ciutat, l'atur, un atur que a dia d'avui golpeja a un 13,4% de la població aturada, i uns 100.000 aturats a la nostra ciutat.

Una oportunitat única de comptar amb el suport de tots els agents socials per combatre aquesta xacra, però amb una alarmant manca de recursos de l'Ajuntament i de la Generalitat i una estratègia d'afrontament de l'increment de l'atur poc professional.

Una estratègia la de l'ajuntament més orientada a la fotografia que a la lluita , una batalla que no te lider, l'alcalde de Barcelona ha renunciat a cercar un pacte política amb totes les forces del consistòris, s'ha negat a consensuar amb tots els grups les prioritats de la ciutat en matèria de lluita contra l'atur i fa partidisme polític d'un tema que s'hauria d'afrontar, amb les polítiques més ben dotades de l'ajuntament, és el primer problema de la ciutat i la punta angular del nostre estat del benestar i de la cohessió social, lema electoral socialista a Barcelona.

Si no ens prenem la lluita per combatre l'atur com una guerra, cometem un doble error, ignorem a la gent que està en una situació difícil i posem en risc la nostra societat. Si les previsions es compleixen, per desgràcia, tindrem un 2010 difícil. L' Alcalde de la nostra ciutat necessitarà alguna cosa més que el magre pressupost que destina i les polítiques caduques que aplica.

Necessitarà idees més clares, lideratge per construir un compromís polític seriòs i més recursos, però sobre tot la mentalitat que dirigir una batalla on tots ens hi juguem molt com a ciutat, més enllà d'interessos partidistes i electorals, i de les fotografies buides de contingut. No cambiar aquesta estratègia farà sense dubte que l'alcalde Hereu sigui un alcalde de mandat breu i l'acabem considerant com l'alcade de l'atur

No hay comentarios: