viernes, 21 de noviembre de 2014

AQUEST CURS 2014-2015 DEDIQUEM 11,5 MILIONS D’EUROS PER ATENDRE 19.700 AJUTS MENJADOR



Aquest curs podem anunciar una bona notícia: més recursos per atendre ajuts menjador pels nostres infants i joves en edat escolar i una coordinació extraordinàriament eficient entre les administracions responsables. El Consorci d’Educació de Barcelona, l’Institut Municipal de Serveis Socials de BCN, les direccions dels centres educatius i les AMPA gestores dels menjadors escolars, desenvolupen amb precisió la distribució i atenció a tots els infants que compleixen els requisits per rebre aquest ajut. La mala notícia és que tenim més infants que mai que reben ajuts menjador, situació que diu que la crisi social que ens impacta encara està lluny de superar-se, tot i els indicadors econòmics que indiquen una tímida millora.

Unió Democràtica de Catalunya ens mou un indiscutible compromís social. Per això estem treballant per fer més efectiu el compromís de la ciutat en l'atenció de les famílies que tenen més dificultats. Aquest mandat s'han destinat 23,74 milions d'euros per a ajuts individuals de menjador a alumnat de p3 a 4rt d'ESO, més recursos que mai a ajuts menjador per atendre més alumnat que mai.

Des d’Unió hem estat treballant per a què això sigui possible i aquest curs escolar s'han destinat a Barcelona en concepte d’ajuts individuals de menjador 11.540.765 euros, dels quals l’Ajuntament de Barcelona aporta 8.140.765 euros que suposen un 70,53 per cent del total, la partida econòmica més alta fins ara, per ajudar a cobrir totes les sol·licituds presentades per les famílies durant la matriculació i a l'inici de curs i que compleixen els requisits. Hem destinat 2.085.405 euros més que els curs escolar anterior i gràcies a aquestes noves aportacions, un total de 19.703 infants de la ciutat de centres públics o concertats compten amb algun tipus d’ajut a l’alimentació.

M’agradaria destacar el compromís social del govern municipal de la ciutat i la política social en matèria d'ajuts individual menjador durant tot el mandat i, especialment aquest curs escolar que ha tingut com a objectiu atendre a totes les famílies que compleixen els requisits de la convocatòria i des del primer dia de curs. Això s'ha fet a través de diversos àmbits de l'Ajuntament de Barcelona, especialment des dels serveis socials municipals, i amb un treball conjunt amb el Consorci d'Educació de Barcelona i els centres educatius públics i concertats de la ciutat.

És una bona noticia per a les famílies de la ciutat l'atorgament de més ajuts menjador que mai, amb la partida econòmica municipal més important que mai, però d'altra banda això significa també que moltes famílies encara ho estant passant molt malament, cosa que ens ha de motivar a no abaixar la guàrdia.

Per això, durant aquest mandat, hem incorporat com a novetats principals en matèria d'ajuts menjador atendre des de l'inici de curs a totes les famílies que complien els requisits; eliminat les llistes d'espera; augmentat la xifra destinada a ajuts extraordinari de menjador; impulsat un protocol de col·laboració des de l'Institut Municipal de Serveis Socials i el Consorci d'Educació de Barcelona i els centres educatius per atendre a les famílies amb més dificultats i, durant tots els cursos escolars, incrementat la dotació pressupostària municipal de manera clara per atendre les sol·licituds de les famílies que compleixen els requisits (poden optar a l’ajut les unitats familiars amb una renda anual no superior a l'indicador de renda de suficiència de Catalunya l’any 2013, calculat en funció del nombre de membres computables de la unitat familiar, 5.975,8 euros per càpita).

De la mateixa manera, si durant el curs es detecta situacions sobrevingudes i que un noi o noia requereix d'aquest tipus d'ajut, des de l'Ajuntament de Barcelona i el Consorci d'Educació de Barcelona estarem atents per poder-lo atendre.


No hay comentarios: