lunes, 10 de octubre de 2011

INICI DE CURS ACADÈMIC SISTEMA UNIVERSITARI CATALÀ A LA UPC

El divendres passat vaig tenir l'honor de representar a l'alcalde de Barcelona a la inauguració del curs acadèmic del sistema universitàri català, compartint taula amb el Rector, el President del Consell Social de l'UPC i el Conseller Mas Colell.

El Govern municipal porta 100 dies governant i tot i que, tothom sap que l'ajuntament de Barcelona no té competències universitària, hem fet una aposta per crear una regidoria d'universitats amb la intenció de posar el coneixement i sobretot la gestió del talent al centre del nostre projecte, ambdues condicons són pilars clau per aconseguir l'excel·lència a la nostra ciutat.

Com ajuntament volem oferir complicitat amb les universitats ubicades a la nostra ciutat, volem actuar com a capital de Catalunya, de manera lleial al govern de la Generalitat i ajudar a consolidar el model universitari a la nostra ciutat.

Un dels nostres objectius és facilitar les millors condicions possibles per treballar a les universitats i centres de recerca a la nostra ciutat.

15 comentarios:

Joan dijo...

Xato com no has posat cap entrada al bloc del tema de la diada dels castellers de la sagrada familia, tan sols et deixo aquest comentari:
has fotut la pota ben fotuda, et felicito per guanyar-te el carinyo de la gent del mon casteller d'aquesta manera, crec que els arguments tecnics no ho son tant.
Bé demà ens veurem sembla.
Un casteller emprenyat.

Mireia dijo...

Estic amb el joan, podries aprofitar per explicar-nos quins són aquests grans motius tècnics, que impedeixen que poguem celebrar la nostra diada, limitar la cultura catalana impedint les matines, el cercavila i la diada del nostre aniversari.
Per molt que esperis a l'últim moment per donar-nos explicacions, lliutarem fins al darrer minut per celebrar la nostra diada a la nostra plaça.
Una altra castellera emprenyada

Milli dijo...

Estic frisant per veure't demà al local dels Castellers de la Sagrada Família, i que ens donguis una molt bona explicació de per què no hauríem de celebrar el nostre aniversari, a on sempre.
Al teu blog, ja en som 3 de castellers emprenyats. Emprenyats? No! Emprenyadíssims!

Marta dijo...

El 20 d'octubre del 2002 fèiem la nostra primera diada. JO ESTAVA ALLÀ. Sempre s'ha fet la diada a la NOSTRA plaça, no m'entra al cap com al 9è aniverari hi ha tantes pegues per celebrar-la...

Seguirem lluitant ;)

Joan dijo...

Doncs be per que has vingut, però que vols que et digui no m'has convençut,crec que o be els tècnics t'enganyen o desconeixen la realitat. O hi ha un altre motiu que no has pogut/volgut explicar. Segueixo pensant que no es tan difícil arribar a una sol.lució que estigui més a prop de les demandes dels teus conciutadans i castellers, Qúestió de reflexionar seriosament i aplicar sentit comú. No ens doneu permís pel dinar de germanor, pel cercavila i per la plaça, crec que flexibilitzar la qüestió fins a poder tallar el carrer Marina unes 3 hores més o menys no ha d'esser tan complicat.
Casteller emprenyat i decebut.

Milli dijo...

Primer de tot, gràcies per haver fet acte de presència al nostre local. A la colla, ens agrada saber, que esteu a disposició de nosaltres, els ciutadams. Tot i així, esperava un motiu important i creïble, que ens fes entendre perque no podem actuar a la nostra plaça aquest diumenge. Estic segur que amb una mica de voluntat per part de "tots", es podria solucionar.

"Hi ha una força motriu més poderosa que el vapor, l'electricitat i l'energia atòmica, la voluntat." Albert Einstein.

Hugo Agud dijo...

Gràcies per venir al local, no es fàcil anar a un lloc on t'esperen més de 100 persones i que saps que no agradarà el què diràs.

Òbviament això es una opinió personal, en cap cas opinió oficial de la colla.

Entenc que et diguin que no, i entenc que ens diguis que has trucat cada dia, i m'ho crec, el que no accepto es que ho donis per vàlid, volem que trobis algú amb càrrec que pugui dir que si i que ho faci.... volem actuar a la nostra plaça.

Penso que en cap cas els motius tècnics son raó per desplaçar l'actuació d'una colla castellera i et diré perquè has d' aconseguir que actuem a la nostra plaça..


1. Castelles es cultura popular, i com regidor el teu deure es promoure la cultura, i no tirar la tovallola perquè la Guàrdia Urbana et digui que no.

1.1 Tu pertanys al partit de govern de l'ajuntament, i com a tal sou els responsables màxims i últims de la ciutat i la Guàrdia urbana està al vostre servei, no al revés.. busca i convenç a qui pugui manar sobre la Urbana

1.2 Tu pertanys al partit que presideix la Generalitat de Catalunya, i que controla els M0ssos d' Escuadra, on no arriba la urbana que arribin els mossos, que no només han de servir per reprimir la societat o entrar a la cafeteria de la Ciutat de la Justícia

2. Perquè els Castells són Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco, i la nostra actuació té un impacte directe en la economia, la nostra actuació atreu turistes i els turistes consumeixen.

2.1 Aquestos mateixos turistes tornen a casa i penjen les seves fotos al facebook, es fan fotos amb nosaltres i parlen de nosaltres arreu del mon.. i això far que nous turistes vinguin a Barcelona...

2.1.1 Has vist mai una actuació nostra a la Sagrada Família, has vist la cara dels turistes? això es promoció de Barcelona, has vist l'alegria dels castellers?


3. La Colla Castellera està formada per gent compromesa amb la cultura, que sense sou i amb el seu temps lliure té un compromís amb el barrí i no només a través de la colla castellera, sinó que la mateixa gent forma part de moltes agrupacions culturals i voluntariats... sense sou..... tu t'hi dediques professionalment

4. La Colla fa barri perquè té una tasca d'integració social important, saps els programes de captació i integració que hem portat a terme? has vist quanta gent de fora participa amb nosaltres? has vist

El que sembla tot això no es important, tot aixó va darrera de activitats esportives, i de no se quantes coses més... que treballaràs per a que el X anniversari poguem fer-ho a la nostra plaça sembla un acudit... pero es el que has dit.

Una cosa es segura, tots i cadasqun dels castellers de la nostra colla, tots i cadasqun dels castellers de cada colla de catalunya, lluitaran per nosaltres...i això no s'acabarà el proper 16 d' octubre.. perquè si no actuem a la nostra plaça hi haurà una ferida a la colla...

Ja ens diràs

Pep dijo...

Gerard,

Quan tinguis una estona fes un cop d'ull a això que diuen amics teus:

http://t.co/u5fC8Fm1

http://bit.ly/p5V2b1

tazthor dijo...

No soc de Barcelona, ni dels Castellers de la Sagrada Familia, però soc casteller d'una altra colla i et dic que ets un irresponsable com a regidor d'una ciutat que es presenta al món com a cosmopolita i que en canvi ignora i trepitja la seva pròpia tradició.

Demano que dimiteixi pel bé de la cultura i de la ciutat.

Molta Sort Castellers de la Sagrada Família, des de la meva humil opinió, us demano que no acateu els desitjos d'aquest regidor i que feu la vostra festa al carrer, com ha de ser.

Joan dijo...

Felicitats per haver escoltat, raonat i veure que era possible el que demanavem.

Hugo Agud dijo...

Gerard moltes gràcies per haber aconseguit que actuèssim a la nostra plaça, per a nosaltrs es molt important , un sentiment.

Estic segur que no ha estat fàcil i has hagut de tocar nasos i per això ho valorem encara més

Unknown dijo...

Igual que diem una s'ha de dir l'altre.
No vaig escriure res en el seu moment però jo era un de tants que em sentia trist per no actuar a "casa".
Moltes gràcies per finalment aconseguir i donar els permisos necessaris. Si diumenge et passes per plaça veuràs que actuar allà és tot un encert i que no hi ha millor manera per a promocionar el teixit cultural d'un barri que fent cultura popular al seu lloc més emblemàtic.

Milli dijo...

Aquest diumenge complim 9 anys. Tot i que som una colla jove, la feina la estem fent ben feta.
És per això que no enteníem el perquè, el nostre propi districte, ens estava girant l'esquena.
Així que moltes gràcies, per haver retornat els somriures a l'assaig d'avui (aquells que no havien d'haver desaparegut mai).

Jordi Astivill dijo...

El Sr. Ardanuy acaba de dir-nos que BCN disposa d'uns excel.lents profesionals dins l'escola brèssol, molt ben pagats, que ho faràn d'allò més bé en pitjors condicions laborals. De ben segur! Per voluntat! Per competència! No per sou, però, àmbit en el que la seva agossarada i impresentable incompetència, Sr. Ardanuy, de ben segur està molt i molt millor pagada. Troba molt ben pagat 1200€? Amb triènis! Naturalment, per vosté, els nens hauríen d'estar en mans de l'esglesia, més de fiar, i més barata. Ja els hi paguem tots, cristians i no cristians! Quina vergonya, Sr. Ardanuy. Quina pena!

Jordi Astivill dijo...

El Sr. Ardanuy acaba de dir-nos que BCN disposa d'uns excel.lents profesionals dins l'escola brèssol, molt ben pagats, que ho faràn d'allò més bé en pitjors condicions laborals. De ben segur! Per voluntat! Per competència! No per sou, però, àmbit en el que la seva agossarada i impresentable incompetència, Sr. Ardanuy, de ben segur està molt i molt millor pagada. Troba molt ben pagat 1200€? Amb triènis! Naturalment, per vosté, els nens hauríen d'estar en mans de l'esglesia, més de fiar, i més barata. Ja els hi paguem tots, cristians i no cristians! Quina vergonya, Sr. Ardanuy. Quina pena!