jueves, 15 de septiembre de 2011

CAL DEFINIR UN NOU MODEL D' ESCOLA BRESSOL PÚBLICA PER DONAR RESPOSTA A LES NECESSITATS DE BARCELONA



Aquesta setmana ha estat molt intensa, he fet la meva primera compareixença davant dels mitjans de comunicació per donar compte de l'inici de curs ales escoles bressol municipals. 20 noves escoles prop de 1900 noves places que configuren un conjunt de 6700 places públiques a la nostra ciutat.

Més enllà de l'inici de curs d'aquestes escoles, cal dir, sense incidents remarcables, cal plantejar-se seriosament un canvi de model per intentar reduir al mínim deixar famílies fora del sistema públic, es adir, actualment tenim aproximadament un 47 % de les famílies que volien plaça a les bressol municipal no hi ha pogut accedir, sense tenir en compte les nombroses famílies que ni tan sols ho intenten.

És cert que tenim unes EBM extraordinàries, amb bons professionals i que tenim un alt nivell de satisfacció de les famílies usuaries, però també que l'esforç econòmic i l'increment desorbitat del pressupost de manteniment del sistema planejat per l'anterior govern, unit al mal repartiment dels centres construits en el territòri que incideixen encara més en eldesequilibri entre districtes (l'eixample cobreix un 35% de la demanda, mentre que a St. Martí és més del 70%) fan que haguem de reflexionar seriosament sobre un canvi de model.

Nosaltres no ens neguem a construir nous centres, caldrà veure on es poden construir, veure la disponibilitat pressupostària i pensar en la seva sostenibilitat futura. Cadria reflexionar sore la viabilitat d'enfortir un servei públic d'EBM de forma conveniada amb centres de titularitat privada però amb vocació de servei públic, entre d'altres sitemes i formules que busquin donar resposat a les necessitats de les famílies de Barcelona.

27 comentarios:

Jose dijo...

M'agradaria entendre que enten per "sense incidentes remarcables", per que em penso que soc un d'aquests "incidents no remarcables".

Que la demanda no estigui coberta per l'oferta es quelcom que es pot arribar a entendre i, per gestionar-ho, es duen a terme concursos per adjudicar les places. El que no s'enten es que, com en el nostre cas, al nostre fill se li hagues assignat una plaça a l'escola bressol "Caspolino" de Gracia i es paralitzi la construccio d'aquesta escola bressol no se sap ben be per que.

Tampoc s'enten la dolentissima gestio d'aixo per part de l'ajuntament, que en comptes de buscar alternatives per cobrir aquest any (reubicacio a d'altres escoles bressol, ajut economic per complementar el cost d'una escola bressol privada,etc.) i garantir la plaça per l'any vinent, be assegurant la finalitzacio de les obres o be no obrit concurs per les places corresponents de l'any vinent a escoles ja edificades i assignant-les directament als beneficiaris que aquest any no tindran per la no construcció de l'escola, envia una carta on diu que *si volem* i *si enviem una instancia* podriem tenir preferencia al sorteig de l'any vinent.

Aquesta gestio de les "incidencies poc remarcables" es absolutament indignant i demostra una manca de sensibilitat envers els ciutadans -a qui representeu, per molt que no ho sembli- i els seus problemes.

Crec que, donat que nomes es tracta de tres escoles bressol, caldria buscar una solucio per garantir la cobertura temporal d'aquest any i la cobertura definitiva garantint la fintalitzacio de les obres de les escoles bressol en construccio i ja assignades o derivant aquestes places cap a escoles ja construides que no haurien d'obrir noves places per l'any vinent fins a garantir el servei a totes les families que aquest any han obtingut plaça i no podran gaudir-la per que algu ha decidit no construir les escoles bressol previstes.

Atentament:

Josep Oliver Segura
DNI: 46599465-Q
primijos arroba gmail punt com

marieta dijo...

El nostre cas es un altre d'aquests "incidents no remarcables" en concret el nostre fill te assignada una plaça a la EMB Jaén, paralitzada per algun motiu no aclarit...
Però sóm molts mes, i ens estem unint per fer mes força.

R. Martorell
DNI 38093909k
senseescolabressol.blogspot.com

Pare indignat dijo...

Un altre incident remarcable! En el meu cas el meu fill (nascut al 2009) tenia una plaça assignada a l'escola bressol Jaen pel curs 2011-2012. Finalment aquesta escola no s'ha obert i l'única solució que ens han donat es oferir-nos més punts en la preinscripció de l'any que ve per optar a una plaça en aquesta mateixa escola. Quina llàstima que el meu fill l'any que ve ja no tingui edat d'anar a l'escola bressol i per tant no pugui fer-ne res d'aquests punts extra. El problema el tenim aquest curs!!

Ja hem posat 4 instancies per demanar una solució digna, una d'elles a vosté, i no hem rebut de moment cap resposta.

G. Praderio
48067225P

sonsdelsilenci dijo...

http://www.catradio.cat/audio/578423/260-families-sense-escola-bressol-a-Gracia

lola dijo...

Abans de comenzar a concertar a tortura i a dret seria visitar centre Per centre totes les escoles bressol privades i veure si compleixen determinats requisits en quant a instal.lacions i en quant a pedagogia o model de criança. Al menys a l'eixample esquerre sembla q les bressol privades s'han convertit en contenidors per a nens i nenes on la priortitat és que la canalla no es bellugui gaire i no doni tampoc molta feina. Així tenim nens i nenes q es passen la major part del dia lligats a cadiretes i hamaquetes. Sincerament, portarieu els vostres fills/filles a aquest tipus de llars d'infants amb aquestes instal.lacions i amb aquesta actitud generalitzada en quant a la criança de nadons?

lola dijo...

Seria interessant contemplar altres opcions igualment vàlides i acceptades a altres països com ara Mares de dia, subvencionar mainaderes, etc

lola dijo...

Seria interessant contemplar altres opcions igualment vàlides i acceptades a altres països com ara Mares de dia, subvencionar mainaderes, etc

lola dijo...

Seria interessant contemplar altres opcions igualment vàlides i acceptades a altres països com ara Mares de dia, subvencionar mainaderes, etc

Unknown dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Anna dijo...

Una altra “incidència no remarcable”, i en som moltes!
L’ajuntament no es pot quedar de braços plegats i dir-nos “ho sentim molt” però aquest any, no tindreu escola bressol per al vostre fill... I què en fem, del nen? Nosaltres vam participar en un concurs públic, vam seguir les normes establertes per l’ajuntament i aquest ens va assignar una plaça en una escola bressol.

Ens és igual de qui sigui la culpa, però el cert és que hi ha un problema, i l’ajuntament, que és el govern de tots els ciutadans de Barcelona, ha de trobar una solució per a nosaltres.

No podem tolerar aquesta mala praxis de l’ajuntament, ni tampoc la gestió posterior, d’allò més cutre i chapucera, del problema. Un problema, recordem, que ens ha provocat l’ajuntament.

Anna Busqué
Mare afectada de l’EBM Jaén
44.019.797M
senseescolabressol.blogspot.com

... dijo...

I seguim amb una altra “incidència no remarcable”!

En aquest cas, només per afegir que les "incidències" estem organitzades, informades i ben assessorades.

Que necessitem de la teva complicitat per resoldre el problema que patirem 200 famílies a partir del gener.

Que l’ajuntament ens ha assignat plaça en una escola bressol, i que ens sentim amb el deure d'arribar fins on faci falta per evitar que els drets adquirits es dilueixin sense més.

Ramon Crespo
47720525-X
Pare afectat de l’EBM Jaén

Marta dijo...

Sr. Gerard Ardanuy,

És hora de no buscar culpables i donar solucions a les més de 200 famílies afectades per la no contrucció durant aquest curs de les escoles Caspolino i Jaén.

El 30 de gener està al caure i no hem rebut cap proposta raonable i constructiva per part del nostre Ajuntament.

Haurem d'esperar molt més?

Marta ópez
Mare afectada de l'EBM Jaén
43443958V
senseescolabressol.blogspot.com

EVAsART dijo...

Sr. Gerard Ardanuy,

no me parece correcto definir mi hijo y todos los demás niños de las EBM JAÉN y CASPOLINO de Gràcia y la EBM PATUFETS de Navas “incidents no remarcables”.

Son más de 200 niños a los que Usted y el IMEB habéis dejado sin escuela pública. No son incidents!

Pueden cambiar los gobiernos y los políticos, pero no las instituciones públicas como el IMEB o el Ajuntament de Barcelona. Esas instituciones han asignado una plaza a mi hijo en la EBM JAÉN y luego se la han quitado. Ustedes son los responsables y tienen que encontrar una solución seria ya.

El día 1 de febrero mi hijo debería empezar a ir a la EBM JAÉN, pero habéis decidido no construirla. La EBM JAÉN está en el barrio de Gràcia, nuestro barrio. La EBM JAÉN es una escuela pública con un coste inferior que una escuela privada y que una canguro. La EBM JAÉN es una escuela PÚBLICA y mi hijo tenía que ir ahí y disfrutar de la enseñanza pública.
Qué alternativa seria propone para mi hijo y los demás niños afectados?

Qué hacemos a partir del día 1 de febrero de 2012?

Y Usted, Sr. Ardanuy, qué está haciendo para rectificar estos “incidents no remarcables” que han dejado sin escuela pública a más de 200 niños?

Queremos una solución ya!!!
Queremos nuestras escuelas!!

Eva Fuochi
Madre afectada de la EBM JAÉN
X5700785M
senseescolabressol.blogspot.com

Alessandra dijo...

Sr. Gerard Ardanuy,

¿más de 200 familias engañadas son, según su opinión, incidents no remarcables?

¿Es por esta razón que Usted piensa que no haga falta ofrecerles soluciones alternativas viables y rechaza todas las propuestas que por otro lado las familias le han sugerido?

No se olvide Señor Ardanuy que Usted es un empleado nuestro y portanto, en calidad de su jefe, exigimos soluciones vàlidas por todas las familias afectadas. Tampoco queremos que se olvide de los professionales que no
han podido trabajar estos meses en los nuevos centros.

Alessandra Formica
Y1085802D

patricia dijo...

Sr. Ardanuy, soy una de las familias calificadas como incidente no remarcable.
Mi hija ganó una plaza en la EBM Caspolino bajo sorteo público y a principios de septiembre recibimos una carta informándonos de que la guardería no abriría hasta septiembre de 2012. Sin razones ni soluciones.
Más de 200 familias están en el mismo caso que nosotros. Más de 200 familias obtuvieron una plaza en unas guarderías que se estaban construyéndo y esta año nadie se responsabiliza por el retraso y los trastornos ocasionados.
Les hemos aportado posibles soluciones provisionales para que nuestros bebes puedan comenzar el curso este año en el distrito de Gracia. Les hemos pedido barracones provisionales hasta que las guarderías estén acabadas o el uso de espacios que nadie utiliza en otras escuelas del distrito o quizás la solución más sencilla que nos den el dinero que tenemos que pagar a canguros o escuelas privadas.
Sus soluciones son siempre el silencio o dejar pasar el tiempo.
¡Un poco de respeto para los ciudadanos que les han elegido como sus representantes, por favor!
Los pequeños de más de 200 familias están, por ahora, en la calle.
¡Soluciones viables y reales, ya!
Y menos discursos vacíos de contenido.
Atentamente
Cecilia Luján, madre afectada EBM Caspolino
50096880M
http://senseescolabressol.blogspot.com

Ricard Aranda Recasens dijo...

Sóc un altra "sense incidents remarcables"
Fustrat de tanta demagògia a l'administració pública, tant se val el color, i amb l'esperança de que el sistema tindra la suficient sensibilització per soluciona aquest petit incident...

Aquest curs clar...

Ricard Aranda
Pare afectat de l’EBM Jaén
46.634.165D
senseescolabressol.blogspot.com

Victòria Peñafiel dijo...

Com tenim aquesta reflexió? Quines mesures concretes heu decidit implementar? Com quedarà l'escola bressol pública municipal el curs vinent? Penseu concertar l'oferta? Augmentar la ràtio? Podeu donar alguna dada més enllà de vaguetats? Gràcies.

Itziar Franco dijo...

Sr. Ardanuy:

Som una família afectada de l'EMB Jaén. Una altra família del col·lectiu "sense incidents remarcables". Estem esperant una resposta per part seva donant-nos una solució per aquest curs 2011-2012. Avui, dia de la grossa de Nadal, seria una bona notícia saber què han decidit finalment. Portem mesos esperant una resposta que no arriba. És una mica vergonyós tot plegat que, per culpa de la seva mala gestió hi hagi tantes famílies a l'espera d'una solució. Gràcies!

Atentament!

Itziar Franco Ortiz
Mare de la Kàdia Pintor
senseescolabressol.blogspot.com

Agus dijo...
Este comentario ha sido eliminado por el autor.
Agus dijo...

o penso que cobrir un 70% de la demanda a Sant Martí esta be ,pero en el que s'hauria de pensar es en el 100% en tots els districtes. El desequilibri es clar, però esta entre els preus de les EB privades i les públiques. Així doncs el que hi ha es molta feina encara per fer a Sant Matí i molta més a l'eixample.
No crec que els seus votants que son treballadors estiguin a favor de que la messura de privatitzar el sector sigui en cap cas una solució, sino un problema mes a la llista de esforsos ,sembla que sense limit, que es demana.
Els diners hi son, sisplau busqui´ls i ajudi a per qui una EB no es luxe sino una necessitat.

AFA de l'Escola Bressol Municipal Mont Tàber dijo...

Espero que replantegi el model d'escola bressol que necessita Barcelona. Això sí, crec que augmentar les ràtios i reduir la plantilla de personal de suport és intolerable. Espero que s'ho repensi i no acomiadi personal.
Faria el mateix si els seus fills anessin a l'escola bressol? O pretén que els pares no portem els nostres fills a les escoles bressol municipals i així hi haurà més places que demanda?

AFA de l'Escola Bressol Municipal Mont Tàber dijo...

L'AMPA Mont Tàber li diu: "No al canvi de model educatiu de les escoles bressol". La petita infància es mereix respecte!!

ampa ebm la mar dijo...

si s'aumenta el rati
es disminueix el personal
i no s'utilitza el servei de menjador justificadament
es per a pagar menys
no per pagar lo mateix mes ipc

Umbert dijo...

Sr. Ardanuy, tenir pràcticament a tots els directors d'escoles bressol de Barcelona en contra es un "incident no remarcable"?

Umbert dijo...

Sr. Ardanuy, tenir pràcticament a tots els directors d'escoles bressol de Barcelona en contra es un "incident no remarcable"?

TURBO dijo...

http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20121019/54352708415/un-centenar-de-colegios-municipales-piden-la-dimision-de-gerard-ardanuy.html

TURBO dijo...

http://www.lavanguardia.com/local/barcelona/20121019/54352708415/un-centenar-de-colegios-municipales-piden-la-dimision-de-gerard-ardanuy.html