miércoles, 3 de marzo de 2010

VENDA A LA GENERALITAT DE LA CASA BURÉS

Al plenari del Mes de Febrer el Govern Municipal va portar a votació la venda definitiva de la Casa Burés a la Generalitat, aquesta situació ve d'un llarg camí i d'una pèssima gestió de l'ajuntament de Barcelona.

Vàrem comprar la casa Burés al 2007 per uin import de 26 M€, es va espeqular que s'hi ubicaria el centre d'interpretació del Modernisme de Barcelona, cosa que es va descartar a l'inici de la legislatura vigent.

Després de rumors i contra rumors als anys 2007, 2008 i 2009 , vaig escriure una carta a la regidora del districte i al Tinent d'alcalde d'urbanisme on els demanava una solució a aquesta sorprenent situació, inistia en que es definis una venda o bé que l'ajuntament iniciés un procés participatiu per decidir-ne l'ús, conjuntament amb una reforma integral de l'edifici d'urgència. Mentrestant , la casa s'ha anat degradant i cada any s'hi ha invertit en seguretat i petit manteniment més de 100.000€.

Finalement ens informen de la venda a la Generalitat, a mitjans de 2009, per l'import de 26 M€, passen a aprovació el conveni entre les dues administracions que especificava que la operació es realitzaria en un sol pagament i abans de 31 de Desembre de 2009, nosaltres sempre hem reclamat que la integritat de l'import es quedi a la Dreta de l'Eixample, el barri amb menys equipaments públics dels districte i suposo que de tota Barcelona , no en n'hi ha cap.

Finalment el Govern és incapaç de formalitzar aquesta venda abans de la data establerta i han de portar de nou al Plenari la modificació del conveni, amb alguns canvis substancials el primer ja no es pagarà de cop sinò e còmodes plaços, concretament 5, de 2010 a 2014.

Denunciem de nou la incompetència d'aquest Govern, que gestiona de forma poc rigorosa els diners públics es dedica a fer inversions que després son ruïnoses per l'Ajunatment i continua deixant a la seva sort als veïns de la Dreta de l'Eixample per sota de la Gran Via. El nostre Ajuntament és una Financera o unamena de bnca solidària de la Generalitat

1 comentario:

Martina y Golafre dijo...

És totalment indignant que deixin morir una joia com aquesta. Quan no hi havia crisi pq no era prioritari i ara que hi ha crisi pq no hi ha diners...
Quina vergonya de ciutat coneguda arreu del món pel seu patrimoni Modernista