lunes, 20 de julio de 2009

FONS HISTÒRIC DEL TEATRE GOYA.ON ÉS L'AJUNTAMENT????

El passat divendres vaig llegir una notícia a El Periòdico de Catalunya, que parlava de la increible situació que es va produir fa pocs dies, a l'interior del Bar Cristi (Avinguda Roma) hi havia dipositat una part important del fons històric del Teatre Goya (Decorats i les seves peces, fotos, cartells històrics, desde l'any 1916 fins al 2003. Quant aquest bar ha canviat d'amos, els nous propietaris volien desfer-se del contingut enmagatzemat, van posar-se en contacte amb el teatre i amb l'administració municipal, cap resposta!! cosa que va obligar al propietari a deixar-ho al carrer i en poques hores els vianants s'ho van anar enportant als seus domicilis

En aquest fons documental hi havien peces importants de decorats antics, fotografies dedicades de l'Actriu Margarita Xirgu, Enric Borras, Ernesto vilches, Santiago Rusiñol, Mercé Nicolau, María Morera, entre d'altres.

Fa una pena extraordinària la manca total i absoluta de respecte per la nostra història cultural, l'Eixample és un districte profundament cultural, el teatre com la resta de les arts n'es molt pressent. No donar-se per enterat és l'error que cometyem si no atenem a respectar el patrimoni que la nostra ciutat té, un ajuntament com el de Barcelona ha de cuidar-se de la seva història i el Districte de l'Eixample ha de ser capaç d'escoltar més i de buscar solucions en temes també com aquest. Més sensibilitat i respecte ens ajudaria a ser millors.

Aquesta setmana entraré una bateria de preguntes a l'Ajuntament, alhora que enviaré una carta a la Regidora del Districte de l'Eixample per tal de demanar informació i aclariments de l'actuació del Districte de l'Eixample, dels seus responsables polítics, en aquest cas tant lamentable.

No hay comentarios: