martes, 14 de julio de 2009

FINANÇAMENT , ALGÚ ENTEN ALGUNA COSA?

Avui caminava cap a l'Ajuntament, tot baixant pel Passeig de Gràcia, quan passava per davant de l'edifici de la borsa, dues noies, una amb un micro i l'altra amb una càmera m'han demanat poderme preguntar i gravar per al videoblog de l'Alcalde per la meva opinió sobre l'acord de finançament. Després de presentar-me com a Regidor de CiU de l'Ajuntament de Barcelona i aconsellar-lis que busquessin l'opinió d'un ciutadà menys polititzat, m'han indicat que portaven una estona llarga intentat-ho però que ningú volia donar la seva opinió, cosa que em porta a concloure que la gent es incapaç de valorar ni possitivament ni negativament l'acord.

Finalment i després de la insistència he donat la meva "polititzada opinió", un nou sistema de finançament hauria de poder donar resposta com a mínim als reptes plantejats avui al nostre país, malauradament els milions que ens han d'arribar el tercer any d'aplicació d'aquest nou model (aquets 3.855 Md'€ que pregona ERC) no cubreixen ni el dèficit de la Generalitat aquest any més de 4.000 M €, que perd desgràcia s'incrementarà encara més l'any vinent.

Per altra banda tenim una llei de dependència que ha estat un insult per les famílies que pateixen les promeses del Govern Zapatero i que son humiliades cada mes percebent de 1 a 12 € al mes per l'atenció de persones amb nivell de dependència màxims, el nou i brillant finançament autonòmic hauria de poder donar resposta a totes aquestes famílies.

El nou finançament hauria de donar resposta també a l'aplicació de la llei d'educació de Catalunya, aplicació que costaria al govern més de 1.000 M€, hauria d'ajudar a millorar el nostre trist sistema de beques universitàries, hauria d'ajudar a finançar el Pacte per a la competetitivitat de Catalunya, a ajudar-nos a mitigar els efectes de la crisi i a desencallar, entre d'altres temes bàsics, també les principals infraestructures a realitzar al nostre país (quart cinturó, conexió ferroviaria de mercaderies que ens unís amb França, el corredor del meditarrani, la millora de la xarxa de rodalies de Catalunya)

Caldrà veure si l'eufòria partidista dels tres partits del Govern PSC, ICV-eua i ERC es tresllada a una aplicació d'aquest recursos per una millora de la vida dels ciutadans del nostre castigat país. Felicitar-nos per la conclusió d'una negociació política li inporta un rabe a la ciutadania, ja cansada de masses paraules i poquíssims fets.

2 comentarios:

Unknown dijo...

Com podrà Esquerra exigir el Concert Econòmic la propera legislatura si ara signem un contracte de finançament amb l'Estat?

Unknown dijo...

Ens hem de refiar de l’Estat. Ja ha demostrat tantes vegades com ha pogut que els compromisos se subscriuen per no complir-los.