sábado, 14 de junio de 2014

BARCELONA, UNA GRAN CIUTAT PER A ESTUDIAR I GAUDIR

Barcelona és una ciutat acollidora, emprenedora i cosmopolita, amb un ric llegat històric i cultural i amb una excel·lent qualitat de vida i que, a més, treballa per convertir-se en un referent d'innovació mundial. En els últims anys, Barcelona ha apostat per la innovació, el desenvolupament tecnològic i científic, el disseny i la qualitat dels serveis per a crear tot un segell d'identitat. Ha esdevingut com la primera smart city de l'Estat Espanyol i la quarta d'Europa convertitnt-se en un referent. També és reconeguda com el principal hub d'innovació al sud d'Europa i disposa d'una àmplia oferta universitària i de centres de recerca.  D'aquesta manera és la seu d’algunes de les millors universitats del món segons diversos rànquings, i ha estat distingida com un important centre d’investigació i de negocis. No és d'extranyar que per tot això Barcelona sigui una de les ciutats predilectes per als estrangers per venir a estudiar i a investigar.

Per aquest motiu, la ciutat catalana vol esdevenir un nus principal a la xarxa de centres universitaris i de recerca i innovació internacional, un punt de trobada entre els diversos sabers però també dels estudiants i emprenedors d’arreu del món que puguin desenvolupar-los. Volem aprofitar les possibilitats comunicatives que obre la tecnologia per donar a conèixer el nostre destacat ventall de programes formatius d’alt nivell, els nostres programes de recerca i la gran oferta cultural i de lleure que la ciutat engloba.

És per això, que per potenciar tots aquests aspectes, des de l'Ajuntament de Barcelona hem posat a disposició dels estudiants estrangers dues webs per acollir i fer més fàcil la seva estada a la ciutat.

Per una banda tenim el portal Barcelona Ciutat Universitària i de Recerca una web on els estudiants estrangers poden informar-se sobre totes les possibilitats d'estudis, investigació i lleure que ofereix la ciutat.

I per l'altra, està la plataforma Barcelona Summer University que ofereix cursos d'estiu als estudiants estrangers per aproximar-los una mica més a la ciutat i que facin el primer contacte amb les universitats.

Amb totes aquestes mesures seguim avançant i treballant per a fer crèixer el reconeixement de Barcelona internacionalment i enriquir el sistema universitàri i de recerca que ofereix la ciutat.

No hay comentarios: