viernes, 21 de marzo de 2014

LA FIRA D’EMPRESES SIMULADES, UN ESTÍMUL D’EMPRENEDORIA

La setmana passada vaig a assistir a l'onzena edició de la Fira Internacional d'Empreses Simulades que organitzada per la Xarxa SEFED – Fundació Inform i que es va celebrar en el marc del Saló de l'Ensenyament. Aquesta va ser una mostra del treball fet pels alumnes en una metodologia d’ensenyament que cada vegada està agafant més terreny: la creació d’empreses simulades. Aquesta metodologia d’aprenentatge, és avui dia innovadora i fomenta l'emprenedoria i la qualitat educativa. És per això que l'objectiu d'aquest projecte és que els estudiants millorin les seves competències professionals i els sigui més fàcil integrar-se al món laboral.

El mètode s'aplica en centres de Formació Professional, una branca que en el curs passat va comptar amb més de 30.000 alumnes matriculats. La creació d'empreses simulades, que gestionen els mateixos estudiants, i que els serveix per conèixer de primera mà tots els departaments d'una firma, s’aplica a 10 centres de FP de Barcelona que representen més de 250 alumnes participants. Un projecte educatiu que dóna un gran resultat pel que fa a capacitació laboral, i una visió de l'empresa molt innovadora. I sobretot aporta un estímul d'emprenedoria.

Des d’Unió tenim una llarga trajectòria de suport a l’emprenedoria i de considerar que l’educació és una peça clau per la Barcelona, la Catalunya, que volem.



3 comentarios:

Jonathan dijo...

Dear Sir / Madam

Myself and two fellow students from the University of Liverpool are currently undertaking a research product on what organisations like yourself are attempting to do to help reduce youth unemployment in Barcelona, comparing it to that of in Liverpool. We are interested in what Barcelona Activa is trying to achieve and would appreciate the opportunity to discuss this further, especially in regards to policies and frameworks that are implemented.

We will be in Barcelona between the 31st March and the 6th of April if you are available to meet.

We look forward to hearing from you.

Kind regards,
Jonathan Birch

sgjbirch@student.liverpool.ac.uk

Estimado Señor / Señora

Yo y dos compañeros de estudios de la Universidad de Liverpool en la actualidad están llevando a cabo un producto de investigación sobre lo que organizaciones como usted están tratando de hacer para ayudar a reducir el desempleo juvenil en Liverpool, comparándolo con el de Barcelona. Estamos interesados ​​en lo que Barcelona Activa está tratando de lograr y apreciaríamos la oportunidad de hablar más de esto, sobre todo en lo que respecta a las políticas y los marcos que se implementan.

Estaremos en Barcelona entre el 31 de marzo y el 6 de abril, si usted está disponible para reunirse.


Esperamos con interés escuchar de usted.

Saludos cordiales,
Jonathan Birch
sgjbirch@student.liverpool.ac.uk

Gerard Ardanuy Mata dijo...

Jonathan,

We will be very glad to meet you in Barcelona. In a few days we'll contact you to arrange this meeting.


Best regards.

Jonathan dijo...

That's great news Gerard. We look forward to hearing from you.

Gràcies
Saludos cordiales,

Jonathan Birch
sgjbirch@student.liverpool.ac.uk