domingo, 29 de abril de 2012

CONGRÉS DE L'ASSOCIACIO INTERNACIONAL DE CIUTATS EDUCADORES, CONGRES PER A BARCELONA AL 2014

Aprofitarem el XIIIè Congrés de Ciutats Educadores per posar en valor la capacitat innovadora de Barcelona 25/04/2012 Barcelona acollirà el XIIIè Congrés de Ciutats Educadores l’any 2014.

Aquesta és una gran oportunitat per a la nostra ciutat, ja que aprofitarem aquest congrés per posar en valor la capacitat innovadora de Barcelona en l’àmbit de l’educació i treballarem per desenvolupar projectes vinculats a les polítiques socials d’inclusió perquè esdevinguin una referència mundial.

La trobada tindrà lloc entre els dies 21 i 25 de maig de 2014 al Centre de Convencions Internacional de Barcelona i es preveu que assisteixin unes 1.000 persones. Així s’ha decidit en el Congrés que està tenint lloc a Changwon a Corea del Sud després de la presentació a la candidatura de Barcelona a les ciutats membres de l’Assamblea Internacional de Ciutats Educadores (AICE). Barcelona és una ciutat que sempre ha donat molta importància a l’impuls de polítiques educatives d’èxit per afavorir el desenvolupament de la ciutat i millorar la qualitat de vida dels nostres ciutadans i aquest és un dels millors reconeixements que es podia fer al compromís que ha establert el govern municipal amb l’educació.

Aquest Congrés té com a principal objectiu dialogar, intercanviar i reflexionar respecte al potencial educador de les ciutats i de les seves noves responsabilitats i dels seus governs, en un món canviant. A més de Barcelona, també havien presentat candidatures les ciutats de Toulouse (França), Porto Alegre (Brasil), Medellín (Colòmbia) i Telde (Espanya). Barcelona ha triat com a tema del Congrés del 2014 “La ciutat educadora és una ciutat que inclou", ja que per Barcelona aquest és un tema essencial en la situació de crisi que s’està vivint

2 comentarios:

Joan dijo...

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/barcelona/sindic-demana-bcn-que-mantingui-les-ratios-les-guarderies-1864861

Teatre Talia Olympia dijo...

A banda de recordar aquest tema de Calabria 66 que sembla abocat al fracàs. Cal dir que un altre fracàs municipal i social és la manca d’eficiència energètica a Cotxeres Borrell.

Des de sempre cada matí a les 7h s’encenen totes les llums, incloses les de les exposicions pel tema de neteja. Quants diners s’han despilfarrat al llarg dels anys? Per què cal tenir enceses totes les llums de les exposicions i no s’ha fet la inversió necessària per disposar d’un commutador? Per què no han servit de res tots els comentaris que hem fet all llarg dels anys sobre aquest particular?

Després es diu que NO HI HA diners per obrir els diumenges i que les entitats no podem optimitzar aquest recurs etc... i s’està malgastant per una altra banda. Una mostra que la privatització de serveis és un gran error ja que NO solucionar res sinó que ho empitjora tot. Empobreix als treballadors amb 800€ i es desconsiderada amb el respecte al Medi Ambient i la participació social és nul•la.

Toni Oller
Associació Pro Teatre Talia Olympia