lunes, 19 de julio de 2010

APROVEM QUE NO ES PUGUI RETALLAR RECURSOS EN EDUCACIÓ A BARCELONA

Vaig presentar dimarts passat a la comissió de cultura i educació de l'ajuntament una iniciativa que volia assegurar el compromís de l'ajuntament en evitar retallades en tot allò vinculat en l'àmbit de l'educació. Tot i aprovar la iniciativa, vàig rebre el vot contrari del PSC. Cal indicar que l'altre membre del govern ICV es va abstenir.

Us passo el contingut de la nota de premsa:

Aconseguim que l'Ajuntament no pugui retallar recursos de la xarxa educativa de la ciutat de Barcelona escudant-se en la crisi

Gerard Ardanuy ha defensat una proposició en la Comissió de Cultura i Educació que impedeix reduir professors i garanteix acabar les obres de nous centres ja iniciades, i que s’ha aprovat tot i el vot en contra del PSC, que s’ha quedat sol.

El Grup Municipal de Convergència i Unió a Barcelona, que presideix Xavier Trias, ha aconseguit avui que l’Ajuntament no pugui retallar recursos de la xarxa educativa de la capital catalana. El regidor d’Educació de CiU, Gerard Ardanuy, ha defensat una proposició en la Comissió de Cultura i Educació celebrada aquest matí que impedeix reduir professors i garanteix acabar les obres de nous centres ja iniciades, i que s’ha aprovat tot i el vot en contra del PSC, que s’ha quedat sol. Com ha exposat el regidor Ardanuy, en el marc de la crisi econòmica que pateix la ciutat, i que ha portat al Govern municipal a presentar un pla d’austeritat, “volem garantir que no es produirà cap retallada en educació a la ciutat de Barcelona”. “En temps de crisi”, ha explicat el regidor de CiU, “és necessari reforçar les polítiques educatives i dotar la ciutat de les infraestructures escolars que necessita per poder oferir una educació digna i de qualitat”. “Presentem una proposició amb cinc àmbits, tots ells de gran importància, per donar garantia de que no es faran retallades en l’àmbit de l’educació”, ha dit el regidor de CiU.

La proposició demanava:
1. Evitar qualsevol retallada en les plantilles de professors/es dels centres municipals.
2. Fer les gestions necessàries davant el Consorci d’Educació de Barcelona per evitar retallades en els recursos humans de la resta de centres escolars sostinguts amb fons públics a la ciutat.
3. Garantir la finalització de les obres de construcció dels nous CEIP, IES, escoles de música i escoles d’adults previstos en el pla d’equipaments escolars 2008-2011, eliminant de manera urgent els barracots, especialment els que porten més de dos cursos en funcionament.
4. Reforçar les mesures per combatre el fracàs escolar incrementant els Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI), recuperant les escoles taller i creant un recurs per als nois i noies provinents del fracàs escolar en educació post-obligatòria.
5. Negociar davant del Consorci d’Educació de Barcelona la recuperació de les línies de batxillerat eliminades aquest curs, reforçant la seva tasca social.

Només el grup socialista ha votat en contra, i la proposta s’ha aprovat gràcies al vot favorable dels grups de CiU i PP, i l’abstenció d'ERC i també la d’ICV, soci de govern dels socialistes. Ardanuy ha agraït el sentit del vots dels grups que ha permès aprovar la iniciativa i ha destacat que “una vegada més, el govern vota de manera diferent”. “Aquest fet”, ha dit, “comença a ser molt habitual i és una demostració més de la solitud de l’Alcalde Hereu”

No hay comentarios: