miércoles, 17 de febrero de 2010

HE DEMANAT MÉS SUPORT ALS CENTRES DE FORMACIÓ D'ADULTS DE LA CIUTAT

A la comissió de cultura i educació d'ahir vaig demanar més implicació i recursos per l'educació d'adults, des de gener de 2009 la gestió dels centres d'adults de la ciutat depenen del Consorci d'Educació de Barcelona, després d'un any i de que ciu demanessim un informe de situació fa 6 mesos, sense resposta fins ahir varem poder debatre sobre aquesta qüestió.
L'educació d'adults ha cambiat de paradigma, a l'inici tenia una missió importantíssima d'alfabetització, a dia d'avui cal definir clarament el seu rol, creiem que passaria per prestigiar-la, incorporar-la més dins dels sistema educatiu i utilitzar-la com a punta de llança per la lluita contra el fracàs escolar.

Us passo afegeixo la nota de premsa que varem llençar:

"El Grup Municipal de Convergència i Unió a l’Ajuntament, que presideix Xavier Trias, ha denunciat que els centres de formació d’adults han estat ignorats per l’administració educativa i ha exigit avui més recursos per a dignificar-los. El regidor de CiU Gerard Ardanuy ha reclamat mes interès de l'Ajuntament i Consorci d’Educació per a les escoles de formació d'adults, centres claus per lluitar contra el fracàs escolar. En la Comissió de Cultura, Educació i Benestar Social celebrada aquest matí a l’Ajuntament, el Govern que encapçala Jordi Hereu ha presentat l’informe, sol•licitat per CiU, “Les escoles de formació d’adults a la ciutat de Barcelona”, que fa referència a l’educació d'adults a la ciutat de Barcelona, que compta amb una xarxa de centres que dóna servei a més de 10.000 alumnes per curs. A parer d’Ardanuy l’informe presenta moltes mancances. Entre d’altres, el regidor ha citat que no es fa esment al perfil de l'alumnat, ni a la inversió econòmica que es pensa dedicar a aquests centres; com tampoc es fa cap referència a les accions de suport al professorat ni al desequilibri entre oferta i demanda a districtes com Ciutat Vella i l'Eixample. “Els centres de formació d'adults de la nostra ciutat han estat ignorats per l’administració educativa els últims anys”, ha criticat Ardanuy. Gerard Ardanuy ha demanat “dignificar l’educació d’adults amb més recursos, millors centres i una integració més efectiva al sistema educatiu, perquè és un bon instrument”. El regidor també ha reclamat al Govern conèixer el perfil de l’alumnat de les escoles d’adults. “Aquestes escoles han de ser la punta de llança per lluitar contra el fracàs escolar” ha dit, afegint que, actualment, l’abandonament d'estudis postobligatoris es situa en el 35% a la ciutat de Barcelona. Com ha explicat el regidor, l'informe presentat pel Govern municipal tampoc té en compte els recursos necessaris per millorar la formació continua del professorat d'aquests centres, “i el professorat és la clau de l’èxit d'aquesta formació”. El regidor de CiU ha recordat que a la ciutat prop de 13.000 joves entre 16 i 24 anys ni treballen ni estudien (els anomenats “ni-ni”) i que “aquesta xifra va augmentat perquè el col•lectiu juvenil és un dels més afectats per la crisi econòmica que estem patint”. “Els centres d'adults poden treballar eficaçment en aquest sentit, oferint proves d’accés als cicles formatius i suport als Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI)”, ha dit Ardanuy. “Potenciant les proves d’accés als cicles formatius, ajudem a reforçar la formació professional i la importància de les escoles d'adults. És a dir, millorem el nostre sistema educatiu”, ha conclòs el regidor de CiU".

No hay comentarios: