miércoles, 18 de febrero de 2009

NEGRES PERSPECTIVES PER L'OCUPACIÓ A BCN, 1er SEMESTRE 2009

Ahir teniem comissió de promoció económica a l'ajuntament, practicament tota la comissió va tenir un protagonista, la crisi econòmica, el model econòmic de la nostra ciutat, les perspectives de "present", les espectatives, anhels, etc.

Voldria però destacar un moment de la comissió, vaig tenir la oportunitat de plantejar una pregunta al Regidor de Promoció económica respecte a quines previsions de dades d'atur considerava l'ajuntament de Barcelona que ens mouriem el primer semestre de 2009, tot tenint present que l'ultim trimestre de 2008, l'atur a la ciutat ha escalat a 8,4% i que la tasa interanual ha crescut un 45%, a gener 2009 tenim uns 80.000 aturats a la ciutat.

El maig passat es va signar el pacte per l'ocupació, que preveia accions teneint en compte plena ocupació a la ciutat ( es a dir atur sobre el 6%) , els últims mesos del 2008 es va impulsar un seguit de mesures per "gestionar" els 16.000 nous aturats del 2008, invertint 22,3 M€.

La resposta del regidor em va glaçar, les previsió de nombre absolut d'aturats a la ciutat de Barcelona, es considera per damunt de 100.000 persones, "essent optimista" a juny de 2009 superariem el el 10% d'atur registrat. Quines polítiques es poden aplicar davant d'aquesta pandèmia?

No recordo qui deia que una situació d'atur desbordat, provoca en primer lloc una crisi social, en segon lloc una crisi política, i per últim un canvi polític, que passa per castigar durament a qui no ha estat capaç d'aportar solucions.

No hay comentarios: