martes, 22 de marzo de 2011

EDUCACIÓ A BCN. UNA PRIORITAT PER AL FUTUR GOVERN TRIAS

www.gardanuy.blogspot.com

Estem a portes d’una campanya electoral a la ciutat de Barcelona que donarà un nou govern municipal, que penso hauria de visualitzar un canvi després de 32 anys de governar els mateixos.
M’atreveixo a afirmar que l’aposta pel coneixement i concretament per l’educació serà una prioritat del futur govern de Xavier Trias i que això suposarà un canvi d’estratègia profunda respecte als últims governs de la ciutat.
Barcelona es troba cinc punts per sobre quan ens referim a les xifres oficials de fracàs escolar i d’abandonament d’estudis, concretament estem parlan d’un 35%. Una xifra inacceptable, que combinada amb les taxes d’atur juvenil mes altes de la nostra història recent aproximadament un 40%, són una autèntica bomba de rellotgeria pel nostre futur com a ciutat.
Tenim també una piràmide invertida respecte als titulats mitjos, superiors universitaris i de cicles formatius, tenim més estudiants de carreres universitàries que de Formació Professional.
La nostra proposta serà la d’oferir als centres educatius de la nostra ciutat, siguin de la titularitat que siguin recursos per afrontar l’abandonament d’estudis i el fracàs escolar, recuperar la importància estratègica de la Formació Professional oferint més especialitats més ajustades a les demandes del mercat de treball i afavorint més pràctiques a empresa i facilitant més contractacions. Més recursos per aconseguir recuperar alumnes que hagin abandonat després de l’educació obligatòria, ajudant-los a aprendre oficis i a recuperar la disposició de continuar estudiant.
Desplegarem un seguit de recursos tecnològics per als centres que milloraran la seva connectivitat d’internet, oferint més i millors recursos pedagògics vinculats a les noves tecnologies.
Com a govern ens implicarem en l’educació d’adults i en l’educació especial per tal de garantir la seva tasca imprescindible per garantir la nostra cohesió social, suport implícit i èxplicit, creiem en aquets centres educatius, ens fan una ciutat millor
M’agradaria acabar esmentant les infraestructures, actualment a Barcelona s’estaven planificant la construcció de nous centres educatius basats en les necessitats de fa 6 anys enlloc de pensar en els del futur proper, caldrà redefinir el mapa escolar i reforçar la planificació de construcció de Instituts, del que anem molt mancats a Barcelona.
Respecte a les escoles bressol, l’ajuntament en continuarà construint, allà on no hi hagi oferta pública o social, desenvoluparem un sistema que contemplarà la concertació de places que garanteixin la màxima qualitat, amb l’objectiu de cobrir el 100% de la demanda amb places a preu públic.
Aquestes són algunes mesures i idees que posen l’accent en l’aposta de Xavier Trias per l’educació a Barcelona

No hay comentarios: