lunes, 30 de agosto de 2010

DENUNCIO EL TANCAMENT DE L'ESCOLA D'ADULTS PERE CALDERS A ST.ANTONI

www.gardanuy.blogspot.com

Us passo la nota de premsa que vaig enviar dijous passat i el link a l'Associació de Veïns de Sant Antoni per a més informació: www.barrisantantoni.info

Gerard Ardanuy denuncia el tancament de l'aula de formació d'adults Pere Calders al barri de Sant Antoni (Eixample)

El President del Consell de l’Eixample i regidor de CiU, Gerard Ardanuy, denuncia que es tanqui un centre educatiu que dóna servei a mes de 500 persones cada curs i fa una excel·lent tasca per la cohesió social i la lluita per combatre el fracàs educatiu.

El Grup Municipal de Convergència i Unió a Barcelona, que presideix Xavier Trias, demana que es busqui un altre emplaçament per l’escola d’adults AFA Pere Calders al Barri de Sant Antoni i mentrestant es mantingui obert l’actual escola, per tal de no deixar sense aquest important equipament a un barri, com el de Sant Antoni, que és socialment molt actiu.

Gerard Ardanuy ha explicat que “des de CiU volem agrair la tasca feta pels professionals que al llarg de gairebé 20 anys han desenvolupat en aquest centre una tasca pacient i continuada d’atenció a les persones i de millora de la seva formació”. “És un exemple de treball per la cohesió social i la millora de l’èxit educatiu; El districte de l’Eixample i el barri de Sant Antoni no ens podem permetre el luxe de perdre aquest centre”, ha afegit.

Amb el tancament de l’AFA Pere Calders, el districte de l’Eixample perd un dels tres centres d’adults que són necessaris al districte mes poblat de Barcelona; els altres dos centres (CFA Can Batllò a l’Escola Industrial i el CFA Palau de Mar) es troben al Barri de l’Esquerra de l’Eixample. Al districte no tenim cap centre de formació d’adults ni a la Dreta de l’Eixample, ni a la Sagrada Família ni al barri de Fort Pienc, cosa que demostra, una vegada més, que el districte no és una prioritat per que les diferents administracions, però sobretot la municipal, que no s’ha posat al costat dels veïns que reclamen la continuïtat d’aquest centre educatiu.

El grup de CiU presenta un prec en el que es demana que es busqui un altre emplaçament per aquesta escola d’adults al Barri de Sant Antoni i mentrestant es mantingui obert l’actual escola. Amb aquesta iniciativa, el grup de CiU dóna ple suport a la reivindicació veïnal de l’Associació de Veïns del Barri de Sant Antoni.

“Creiem – ha afegit el regidor - que l’educació d’adults és una peça clau en el nostre sistema educatiu, havent canviat en els últims anys la seva funció inicial que als anys 70 era combatre l’analfabetisme i que avui és afavorir la cohesió social, lluitar contra el important fracàs escolar i abandonament d’estudis que patim, la lluita per combatre la xacra de l’atur juvenil, ajudar en la integració dels nou vinguts i alhora per facilitar l’accés a estudis mitjos a un conjunt de la població que si no fos per aquest equipament educatiu en quedarien exclosos”.

No hay comentarios: