jueves, 15 de octubre de 2009

PRESSÓ MODEL, OPORTUNITAT PERDUDA PER PACTAR POLÍTICAMENT

Ahir revisava intervencions fetes fa un temps i vaig topar amb una que parlava de la Model, fa uns mesos vaig fer un comentari respecte a un punt del plenari que tractava sobre la presentació de l'inici del planejament de l'espai que deixarà d'estar ocupat per la pressó.
Crec fermament en el pacte polític i en la representativitat social dels grups polítics, alhora penso que desenvolupar projectes que depasen els mandats dels qui els proposen han danar precedits per pactes que resisteixin els canvis de govern, planificar de forma no pactada amb la totalitat de grups municipals un projecte que, suposadament començaria a caminar més enllà de maquetes i bones intencions a partir de 2012 (essent molt optimista!!) és temerari i fins i tot poc democràtic.
Hi ha probabilitat matemàtica (m'agradria que fos possible!! i alguns i treballarem amb força!) que hi haguès un canvi de govern a la ciutat a partir de 2011, en aquest cas el govern entrant hauria d'assumir un projecte planificat, però no pactat políticament i això crec que el desautoritza i hipotecaria al nou govern.

Respecte al projecte Model en concret s'em generen un grapat de dubtes més enllà de les maquetes. El cost del projecte, el finançament i la seva financiació, el pla de desenvolupament d'aquest, la capacitat de veïns i comerciants per incidir-hi, etc.... Potser en el futur ens haguem de plantejar consultes populars més enllà de la diagonal, aquest projecte podria haver estat una.

Us adjunto la meva intervenció (massa ajustada al temps concedit) però que expressa alguns dels dubtes no tots, que vaig contrastant amb veins de l'entorn de la Model i espero que algun dia pugui també discutir-ho també amb liders veinals, el que és cert que per part d'aquest govern el pacte i diàleg és mínim no només en aquest tema, però aquest és emblemàtic i una oportunitat perduda d'intentar fer les coses millor.

1 comentario:

victor Bedolla dijo...

Sóc veí del carrer Provença, davant de la presó Model. Estem els veins molt descontents perquè el ajuntament ens pren el pel, ara diuen que fins el 2014 no es tancarà la presó, una nova data i ja van 5! I a mes hem de patir les obres de l'Ave, tenim el carrer patasarriba. Espero que la presó Model algun dia serveixi per unir peatonalment els barris de Eixample, Sants i les Corts, que sigui un punt amb equipaments i zones verdes en tot el seu perímetre i esperem que en la remodelació es facin actuacions a les taulades contra les gavines, en la presó Model hi ha una massa de gavines que ens donen moltes molèsties i ningu fa res desprès de comunicar numeroses vegades aquesta situació al ajuntament i a la presó.