martes, 17 de marzo de 2009

ACONSEGUIM QUE L'AJUNTAMENT CREI UN ESPAI D'E-LEARNING DINS DEL CLUSTER TIC DEL 22@



CiU aconsegueix que el Govern Municipal creï, dins el clúster TIC del 22@, un espai d'e-learning per promoure la competitivitat i la projecció internacional del sector
Celebro el suport de tots els grups municipals per dotar d’un espai definit a la ciutat per a un sector de futur molt important
En la Comissió de Promoció Econòmica, Ocupació i Coneixement celebrada ahir a la tarda vaig presentar una proposició que demana que l’Ajuntament de Barcelona, per mitja del districte del 22@, creï dins el clúster TIC un espai d’e-learning per promoure la competitivitat i la projecció internacional del conjunt d’empreses i institucions presents al territori que tenen la vocació d’esdevenir els motors del desenvolupament econòmic en aquesta àrea.
El 22@ és un espai on es desenvolupen clústers diferents com el TecMed, el de Media, Tecnologies de la Informació i Comunicació, Disseny o Energia. El sector de l’e-learning, la formació que s’imparteix per mitjà de les noves tecnologies i la telemàtica, a Barcelona compta amb un gran nombre d’empreses i treballadors que desenvolupen projectes punters a nivell mundial. Calculem que aquest tipus de formació compta ja amb un 12% d’estudiants del total que opten per algun tipus de sistema d’estudi.
És important que aquest "sector de futur" tingui un espai definit, "i el 22@ és un lloc molt adient ja que en el districte o el seu entorn es troben diferents universitats com la UPC, la UOC o la UB". La proposta ha tingut el recolzament de tots els grups. "Definir un espai per aquest tipus de formació ha de servir per desenvolupar tota la seva potencialitat a nivell català, estatal, europeu", puc assegurar que "formació i coneixement són claus per al futur".

No hay comentarios: