martes, 17 de marzo de 2009

ACONSEGUIM QUE L'AJUNTAMENT CREI UN ESPAI D'E-LEARNING DINS DEL CLUSTER TIC DEL 22@



CiU aconsegueix que el Govern Municipal creï, dins el clúster TIC del 22@, un espai d'e-learning per promoure la competitivitat i la projecció internacional del sector
Celebro el suport de tots els grups municipals per dotar d’un espai definit a la ciutat per a un sector de futur molt important
En la Comissió de Promoció Econòmica, Ocupació i Coneixement celebrada ahir a la tarda vaig presentar una proposició que demana que l’Ajuntament de Barcelona, per mitja del districte del 22@, creï dins el clúster TIC un espai d’e-learning per promoure la competitivitat i la projecció internacional del conjunt d’empreses i institucions presents al territori que tenen la vocació d’esdevenir els motors del desenvolupament econòmic en aquesta àrea.
El 22@ és un espai on es desenvolupen clústers diferents com el TecMed, el de Media, Tecnologies de la Informació i Comunicació, Disseny o Energia. El sector de l’e-learning, la formació que s’imparteix per mitjà de les noves tecnologies i la telemàtica, a Barcelona compta amb un gran nombre d’empreses i treballadors que desenvolupen projectes punters a nivell mundial. Calculem que aquest tipus de formació compta ja amb un 12% d’estudiants del total que opten per algun tipus de sistema d’estudi.
És important que aquest "sector de futur" tingui un espai definit, "i el 22@ és un lloc molt adient ja que en el districte o el seu entorn es troben diferents universitats com la UPC, la UOC o la UB". La proposta ha tingut el recolzament de tots els grups. "Definir un espai per aquest tipus de formació ha de servir per desenvolupar tota la seva potencialitat a nivell català, estatal, europeu", puc assegurar que "formació i coneixement són claus per al futur".

ESCOLA D'HIVERN UNIÓ DE JOVES


Aquest cap de setmana he assistit a l'escola d'hivern de la Unió de Joves a Planoles, gràcies de la amable invitació del bon amic Pep Moliné.
Constato que després de les interessants jornades, taula rodona de polítiques municipals, xerrada de tecnologies de la informació aplicades a campanyes electorals i taller de debat inclòs.
Les joventuts del partit estan molt vives i amb una bona pedrera de cara al futur del partit, bona feina!!
Felicitats Joves!!

martes, 10 de marzo de 2009

VISC A LES CASES BARATES: un altra visió del VISC A BCN

El passat diumenge vaig visionar un 30 minuts sobre el SES Cristòfol Colom al Bon Pastor, que denota la manca d'interés que un govern d'esquerres i progresista té d'un equipament escolar que fa una extraordinària tasca educativa a un barri difícil com és el Bon Pastor, el Consorci d'Educació de Barcelona i l'ajuntament de Barcelona haurien de fer alguna cosa per tal de millorar les pèsimes condicions en les que es troba aquest centre educatiu.
Hem va semblar lamentable que parcs i jardins pases olímpicament d'enviar operaris per tal de fer el manteniment d'arbrat, al·legant que aquesta tasca s'havia de pagar a part.
El SES Cristòfol Colom també forma part de la xarxa pública d'educació de la nostra ciutat.
Val la pena que li doneu un cop d'ull, us poso el link

http://www.tv3.cat/videos/1067919

jueves, 5 de marzo de 2009

INTERVENCIÓ FP A BARCELONA

Fa una setmana vaig intervenir al Plenari per debatre sobre l'informe que la Regidora d'Educació Presentava sobre la Formació Professional a la nostra ciutat.

Sense cap mena de dubte la FP és l'eina clau per donar una resposta eficaç al nostre model econòmic, malauradament estem encara lluny de disposar d'un sistema de FP que compleixi aquest objectiu, tot i que és cert que s'ha avançat.

En aquesta intervenció intento desgranar, els eixos que considerem importants alhora de analitzar la situació de la FP a Barcelona

miércoles, 4 de marzo de 2009

CARTA DISTRICTE EIXAMPLE MARÇ 2009



març de 2009

Benvolguda veïna, benvolgut veí,
Sempre he cregut que es molt sa per a un mateix i per als qui l’envolten expressar sentiments de gratitud, com també ho és demanar disculpes sempre que calgui. I crec que, col·lectivament, hauríem de començar a donar les gràcies a les moltes persones que, sobretot en temps de crisi o d’incertesa com els actuals, es mantenen ferms, perseveren, no llancen la tovallola, no volen perdre l’esperança: als qui combaten, amb forces inusitades, els contratemps familiars i veïnals (vull recordar-me aquí, especialment, de les moltes persones que han perdut la seva feina o veuen reduïts els seus ingressos amb motiu de la crisi, i també del seu entorn); als qui, malgrat les turbulències del moment, fan l’esforç d’aixecar, dia rere dia, la persiana del comerç o del negoci; als qui es resisteixen a baixar el teló de la creativitat i de l’emprenedoria en tants àmbits –i tan diferents- de la vida econòmica, cultural, etc.
Aquest agraïment és extensible, òbviament, a les persones que, d’una manera professional o voluntària, estan quotidianament en la primera línia de la batalla –dura, difícil, exigent- per la inserció social, per la convivència, pel desenvolupament comunitari: penso singularment en els serveis socials, i en les persones que es dediquen a l’ensenyament o a la sanitat, etc. No hi ha cap dubte –perquè així m’ho han palesat diverses veus- que ara se senten pressionats per noves demandes socials, o per l’agreujament de les ja existents.
Més enllà d’aquest gratitud –lògica i saludable- davant l’afany tan estès de resistència davant una conjuntura desfavorable, cal que ens encoratgem a mirar endavant, a ser proactius i fer una lectura – en clau de futur- d’allò que ens està passant, per no recaure-hi mai.
I crec que, com a societat, hem de fer un tomb en la nostra percepció del diàleg públic-privat, tot superant les rigideses actuals. En tot cas, i paral·lelament al necessari joc polític en tota societat democràtica avançada, considero que s’imposaria construir una aliança entre Administració, societat civil i agents socials i econòmics que –des del diàleg de tu a tu- permetés configurar un triangle en el centre del qual ens trobéssim les ciutadanes i els ciutadans. Tot plegat, es tractaria de construir comunitat, per superar les mancances de l’Estat del benestar i millorar la qualitat de vida. No hi tinc cap dubte: de la mateixa manera que defenso fermament que, fent comunitat, humanitzem la societat, de ben segur que, en les actuals circumstàncies, fent més comunitat podrem mitigar els greus efectes de la crisi que estem sofrint, alhora que podrem sortir-ne més reforçats com a col·lectivitat.
Aquest replantejament requereix una Administració que no se senti –ni es faci sentir- per damunt de les entitats, una Administració que no solament ofereixi uns serveis públics de qualitat, sinó que funcioni també com un motor que impulsa i dinamitza les relacions entre els agents, sense voluntat de controlar-los ni manipular-los en interès propi. I, d’altra banda, reclama que la societat civil i els agents socials i econòmics abandonin el seu clos particular i, pel contrari, obrin mires, implicant-se en la societat més enllà dels seus interessos corporatius i del seu àmbit concret de treball, i també coordinant-se per optimitzar resultats des d’un punt de vista social.
En aquest punt, vull recordar-te que, actualment, i fins al 17 de març, està oberta la convocatòria de subvencions –de ciutat i del districte de l’Eixample- a entitats per projectes concrets en diferents àmbits (si vols tenir-ne més dades, pots consultar-les al web de l’Ajuntament de Barcelona ( http://w3.bcn.es/V61/Home/V61HomeLinkPl/0,4358,200713899_200726315_1,00.html ) o a l’Oficina d'Atenció al Ciutadà –OAC- de l’Eixample, al carrer Aragó 328). Malauradament els recursos que s’hi han pogut destinar són pocs, particularment a l’Eixample, amb un món associatiu tan rellevant qualitativament i qualitativament, mentre les necessitats són moltes.... Això ens obliga a tots i totes a esforçar-nos per al màxim aprofitament d’aquests recursos públics, al 200%, si em permets l’expressió. Hem de garantir-ne la màxima repercussió, al servei de la comunitat. Per això, i en coherència amb el que t’he exposat, defenso la conveniència que, allà on sigui possible, es presentin i es facin projectes comuns, i que diverses entitats –d’igual a igual- puguin col·laborar, actuïn transversalment, creïn sinergies que ens permetin avançar.
Vull acabar. I ho faig encoratjant-te a seguir fent comunitat, en el teu àmbit concret, de la mateixa manera que jo em proposo afavorir qualsevol acció que vagi en aquesta línia d’enfortir el treball en xarxa per la cohesió social, pel desenvolupament comunitari.
T’agraeixo la teva atenció i et saludo ben cordialment.
Gerard Ardanuy i Mata

Regidor-president

Consell de Districte de l’Eixample
gardanuy@bcn.cat