martes, 20 de enero de 2009

DIA DE COMISSIONS A L'AJUNTAMENT

Avui tinc tot el dia de comissions a l'ajuntament, a la primera pel matí (cultura i educació) he aprovat per unanimitat de tots els grups una iniciativa que insta al govern a presentar en 3 mesos un informe sobre la situació de les escoles d'adults de la nostra ciutat, les escoles d'adults que fins als anys 80 tenien un important paper d'alfabetització , de socialització i de formació a tots els nivells, han estat abandonades a la seva sort, pocs recursos i una manca d'estratègia per part de les administracions han provocat que una bona eina malvisqui en el nostre sistema educatiu. La transferència d'aquets centres i els canvis socials i económics poden tornar a donar sentit i protagonisme a les escoles d'adults, manca però una aposta clara per dotar de mes recursos humans, tècnics i econòmics.
L'Objectiu d'aquest informe de situació ha de ser el de detectar les seves mancances i plantejar les millores adequades per ser útil en el contex que ens toca viure a la nostra ciutat.

Per un altra banda a la comissió d'acció social, s'ha presentat u informe sobre l'ampliació de la xarxa de centres oberts (atenció a infancia i adolescencia en exclusió) s'amplia a 15 entitats socials i mes 1000 usuaris d'aquest servei, per unimport total dels convenis de 514.000 €, alhora que es crearan dos centres oberts públics , tot invertint 1.900.000€ per la seva construcció i 750.000€ per la seva activitat, tot atenent uns 200 usuaris, crec que les xifres canten i la desproporció de recursos aplicats per "impulsar" els centres de titularitat pública no s'adiu amb la eficàcia dels recursos dedicats a les entitats socials. Moltes vegades penso que als governs d'esquerres els interessa més crear entitats públiques que l'eficàcia d'aquestes polítiques, es a dir, el treball per millorar la vida de les persones.

Finalment a la comissió de promoció económica, d'aquesta tarda, destacaria la presentacióp de les línies de treball del pacte per l'ocupació que és un intent poc menys de desesperat per afrontar una situació que el 2009 serà crítica, la nostra responsabilitat com a polítics estarà donar suport a aquesta lluita contra l'atur, i per part del govern aplicar el concepte, tant poc ususal pel govern d'ajuntamet de la generositat amb l'oposició. Aquest any Barcelona superarà amb tota provabilitat el 10% d'atur (xifra per desgràcia històrica).

En elmarc d'aquesta mateixa sessió, he presentat una proposició respecte a la necessitat de que l'ajuntament impulsi un llibre blanc de les telecomunicacions a la nostra ciutat per definir les oportunitats económiques i socials en aquest sector, així com la nostra estratègia.

No hay comentarios: