lunes, 30 de junio de 2014

PROMOVEM L'ART ALS INTERIORS D'ILLA I ELS PATIS DE CENTRES ESCOLARS DE L'EIXAMPLE

                            Propostes dels alumnes de l'escola Massana Centre d'Art i Disseny
Aquesta setmana m'agradaria començar la publicació comentant aquest tros de mosaic de ceràmica vitrificada de 106 m2 que es troba als Jardins de Clotilde Cerdà. L'obra d'art és el resultat del treball que han fet els alumnes de primer curs del Cicle Formatiu de Grau Superior d'Arts aplicades al Mur de l'Escola Massana. Com aquest hi ha 4 projectes més a altres jardins, interiors d'illa i patis de centres escolars de l'Eixample.

Aquesta iniciativa l'hem impulsat des del Districte de l’Eixample i l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB) i hem signat acords de col·laboració amb l’Escola Massana per tal que l’alumnat del centre dissenyi i, en la majoria de casos, instal·li creacions artístiques en els espais triats. A part dels Jardins de Clotilde Cerdà, de moment, també desenvoluparem creacions artístiques als Jardins d’Ermessenda de Carcassona i els Jardins de Cèsar Martinell, a més dels Patis Escolars oberts al barri de l’escola Carlit i de l’institut Fort Pius.

Hem volgut actuar en Patis Escolars oberts al barri perquè creiem que és una manera de posar en contacte l’alumnat amb l’art, cosa que és molt important pel desenvolupament dels infants. El fet d’actuar en interiors d’illa és perquè aquest són espais de referència social i veïnal del districte amb molt d’ús i, d’aquesta manera, també es contribueix a dotar-los de més caràcter.

Amb aquest projecte, tenim com a voluntat poder crear en un futur rutes d’artistes emergents provinents d’una escola de referència com és Massana per tal de donar a conèixer el seu talent. La idea és que cada any es desenvolupin dos nous projectes a interiors d’illa i dos a patis de centres educatius.


Més informació:

No hay comentarios: